Vágólapra másolva!
A zenei élet és a labdarúgóvilág újabb közös szála ezúttal Angliában futhat össze. A német Bayern München labdarúgója, Stefan Effenberg ugyanis bejelentette, szerződése lejártával szeretne Angliában focizni, és ebben a hitében barátja, a rocksztár Rod Stewart is megerősítette.

A két híresség egy népszerű német televíziós showműsorban vett részt, ahol Stewart - aki mellesleg megrögzött skót szurkoló - arra biztatta a középpályást, próbálja ki magát a szigetországban is. "Rod azt mondta, gyerünk, menj Angliába, és azt kell mondanom, nagyon szívesen megfogadnám a tanácsát. Nagy-Britanniában még két évet játszanék, ez nagy kihívás lenne számomra" - magyarázta Effenberg.

A középpályás egy sikertelen firenzei, majd mönchengladbachi kiruccanás után 1998-ban szerződött a bajor csapathoz, nyert három bajnoki címet és részese volt egy Bajnokok Ligája-sikernek is. Az utóbbi hónapokban felmerült, hogy a spanyol Atlético Madridhoz, esetleg a brit Tottenham Hotspurhöz szerződik, de a legújabb hírek szerint a Fulham és főleg annak trénere, Jean Tigana szeretné megszerezni.

Pincési László

Korábban:

Effenberg decemberben az Atléticóba igazolhat