Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó Premier League 33. fordulójában a dobogóért, BL-helyért hajtó Newcastle kiütéses győzelmet aratott a vendég, középmezőnybe tartozó Everton ellen. A Leeds csatára, Robbie Fowler koránt sincs arról meggyőződve, hogy tagja lesz a válogatott vb-keretének.

Az "álmoskönyv" szerint a két jó barát, McManaman és Fowler nem lehet együtt az együttesben - ez a sörfogyasztást tekintve beláthatatlan következményekkel járhat -, s Eriksson McManaman kihagyása mellett dönt. Ám Fowler ennek ellenére nem biztos, hogy utazik a vb-re.

Pedig jó formában van: az olaszok ellen a 46. percben állt be Heskey helyére, s a 63. percben ő lőtte az angolok gólját. Nem véletlen, hogy a félidőben lecserélt Beckham neki adta át a csapatkapitányi karszalagot. Ez magát Fowlert is meglepte: "Nagy megtiszteltetés, hogy én lehettem a kapitány. Valószínűleg soha többet nem leszek az, ez egy különleges eset volt. Eriksson szólt, mielőtt beálltam, meglepődtem, de természetesen örültem."

Fowler annak nem örült, hogy csak 45 percet játszott, de ez a Liverpoolban is gyakran előfordult vele - ugyanakkor tárgyilagosan ítélte meg a helyzetet: "Nem ideális dolog csereként beállni, de azt el kell ismernem, hogy 45 percnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy valaki bizonyítson." A 26 éves csatár ugyanakkor kijelentette, a Liverpoolban és a Leedsben eltöltött időszaka alapján senkinek sem kell bizonyítania.

"Különösen örülök, ha a válogatottban futballozhatok, eddigi 23 meccsemen 6 gólt lőttem. Ez nem briliáns mutató, de nem is borzasztó. A vb-re utazással kapcsolatban sokan azt hiszik, szerénykedem, hogy nem tartom magam biztos utazónak. Heskey és Owen helye szinte biztos, Sheringham, Vassel, Ricketts, Cole és Philips is hajtanak arra, hogy ott legyenek a vb-n. Nyilvánvaló, hogy egy felkészülési meccsen lőtt gól számíthat a döntésben, ennek ellenére nem játszottam valami jól, a csapat is sok labdát eladott, ezért meg is büntettek bennünket az olaszok."

A másik válogatott, Gary Neville szerint a válogatott játékosokat mással is büntetik, mégpedig a szoros versenykiírással. A Manchester United hátvédje amiatt dohog, hogy a legjobbaknak mindössze 24 órájuk marad az élvonal zárófordulója és a Dubaiban kezdődő közvetlen vb-felkészülés között. Neville-nek abban is igaza van, hogy a felkészülési mérkőzések éppen fontos erőpróbák közé esnek. Tény, a az olaszok ellen Leedsben játszott a csapat, a MU szombaton szintén Leedsben szerepel, s hétfőn már La Corunába repül klubcsapatával.

Premier League, 32. forduló:
Newcastle - Everton 6-2 (2-2)
51 921 néző
gól: Shearer (13.), Cort (15.), O'Brien (59.), Solano (71., 73.), Bernard (88.), illetve Ferguson (6.), Alexandersson (34.)

Szombaton játsszák:
Leeds - Manchester United, 13 óra
Arsenal - Sunderland, 16
Bolton - Aston Villa, 16
Chelsea - Derby, 16
Leicester - Blackburn, 16
Liverpool - Charlton, 16
Southampton - Fulham, 16
West Ham - Ipswich, 16
Middlesbrough - Tottenham, 18.35

Thury Gábor