Vágólapra másolva!
Ronaldo izomhúzódást szenvedett egy átmozgató edzésen, ezért várhatóan szeptember 21-ig nem léphet pályára új csapatában, a Real Madridban.

"Most az a legfontosabb, hogy türelmes legyek és pihenjek. Minél hamarabb meg kell gyógyulnom, hiszen gólokat várnak tőlem" - mondta a 25 éves vb-gólkirály.

Az Internazionalétól érkezett brazil labdarúgó a héten fizioterápiás, illetve speciális erőfejlesztő edzéseken vesz részt, majd hétfőtől csatlakozik társaihoz. Ronaldo szerződésében egyébként van egy olyan kitétel, mely szerint ha súlyosan megsérül, akkor a klub felbonthatja szerződését.

Ezalatt tovább folytatódott a Ronaldo klubcseréje kapcsán adott nyilatkozatok sora. Megszólalt a Real tavalyi csúcsigazolása, Zinadine Zidane - a brazil nem tudta tőle elhódítani a világ legdrágább játékosa címet, sőt, Figóért is többet fizetett a királyi gárda -, akit természetesen boldoggá tesz Ronaldo érkezése, mert szerinte "a veszélyes csatár tovább színesíti majd a csapat játékát". Örül az Inter elnöke, Massimo Moratti is, ami Ronaldóért kapott harmincötmillió euró fényében érthető, az elnök azon kijelentése viszont már kevésbé, hogy "Ronaldo nélkül erősebb lesz az Inter".

Moratti érezhetően zokon vette, hogy a csatár elvágyódott klubjától, mert a búcsúajándékként odadörgölt még egy-két nem igazán hízelgő nyilatkozatot Ronaldóról, aki viszont köszönetet mondott neki mindenért.

Ronaldo a fogai miatt sérülékeny/sport/focivilag/20020202ronaldo.htmlRonaldohttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=6424

Ronaldóval ellentétben Hector Cúper vezetőedző még legalább két évig marad az Internél, Moratti ugyanis szerződést hosszabított vele, s meg is dicsérte az argentin trénert: "Remek ember, örülök annak, hogy újabb két évre aláírt. Sajnáltam az elmúlt hetek történései miatt." Válaszul Cúper is megszólalt a Real Madrid új csillagának átigazolásáról: "Soha nem volt problémám vele, de a világbajnokság után megváltozott a viselkedése. Nem miattam távozott, pedig ezt állította."