Vágólapra másolva!
A Manchester United többé-kevésbé egy kapushibának köszönhetően győzött a Liverpool otthonában az angol Premiership tizenhatodik fordulójának rangadóján.

A Newcastle hazai pályán csak a hajrában tudott fordítani a 22. perctől kezdve emberhátrányban játszó Everton ellen. A Charlton az utolsó tíz percben szerzett két góljával győzött a Leeds otthonában, így az idény előtt titkos esélyesnek tartott leedsi együttes nyolc hazai találkozójából hatot elveszített.

A Premiership állása/sport/focivilag/20021130apremiership.htmlPremiership 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020815premiership.html

Az Anfield Roadon, 44 250 néző előtt csapott össze egymással a két csapat. A vendégeknél Gary Neville combsérüléséből felépült, ám Laurent Blanc, Rio Ferdinand, David Beckham, Roy Keane és Nicky Butt hiányzott. Igazából a második félidő közepéig még arra sem mutatott semmi jel, hogy egyáltalán gólt szerez valamelyik együttes. Ekkor Carragher hazafejelt labdáját a lengyel válogatott kapus, Dudek nem tudta megszelidíteni, a talpa alatt átcsorgó játékszerre az uruguayi Diego Forlan csapott le, s a kapuba gurított. Két perccel később ismét Forlan volt a főszereplő, ezúttal Giggs passzát váltotta gólra (0-2). A 81. percben ugyan Hyypiä még szépített, de a Liverpool erejéből nem futotta az egyenlítésre. Első idei hazai vereségével a "Vörös Ördögök" nem tudták tartani a lépést az éllovas Arsenallal, amelynek előnye így négy pontra nőtt.

A Manchester házatáján még egy hír tartja lázban a szurkolókat. A hírek szerint a klub szemet vetett az "új Figónak" tartott tizenkilenc esztendős Ricardo Quaresmára. A Sporting szélsőjéért a klub állítólag tízmillió fontot sem sajnálna, ha minden tárgyalás sikerrel zárul, akkor ő lehet a januári átigazolási időszak legnagyobb fogása.

Eredmény:
Liverpool - Manchester United 1-2 (0-0)
gól:
Hyppiä (82.), illetve Forlan (62., 65.)

Newcastle - Everton 2-1 (0-1)
gól: Shearer (86.), Bellamy (89.) illetve Campbell (17.)
kiállítva: Yobo (22., Everton)

Leeds - Charlton 1-2 (1-0)
gól: Kewell (42.), illetve Lisbie (80.), Parker (90.)