Vágólapra másolva!
A Real Madrid vezetősége - egy nappal azután, hogy a csapat megnyerte történetének 29. bajnoki címét - úgy döntött: nem hosszabbítja meg Vicente del Bosque tréner június 30-án lejáró szerződését.

Az 52 éves tréner menesztéséről szóló határozat a hétfői igazgatótanácsi ülésen született meg, a hivatalos bejelentést Florentino Perez klubelnök tette meg.

A szakember csalódottan vette tudomásul a döntést: "Az indoklás nehezen érthető, több pontja is homályos" - jegyezte meg. "Általánosságban a munkámat jól végeztem. Büszke vagyok arra, hogy amit itt hagyok, arra lehet építeni a jövőt."

A távozó mester hozzátette: gyorsan szeretne csapatot találni, mert dolgozni akar, tettre kész, és semmi kedve egy idényt kihagyni: "Ezzel együtt úgy gondolom, soha nem leszek a Barcelona vagy az Atlético Madrid edzője."

Del Bosque 1999 novemberében vette át a királyi gárda irányítását, 2000-ben és 2002-ben Bajnokok Ligája-győzelemig vezette ez együttest, 2001-ben és idén bajnoki címet, tavaly európai Szuperkupát és Világkupát nyert.