Vágólapra másolva!
Az AS híradása szerint Devid Beckham, a Real Madrid legújabb csillaga ugyanabba az árkategóriába tartozik majd, mint a másik négy megasztár: Raúl, Figo, Zidane és Ronaldo. Az angol Spice Boy lelépési záradéka ugyanúgy 180 millió euró lesz, mint az említett négy kulcsjátékosé, azaz ennyi pénz (mintegy 48 milliárd forint) fejében igazolhat el Madridból szerződése lejárta előtt.

Az AS azt is tudni véli, hogy - néhány korábban nyilvánosságra került információval ellentétben - más tekintetben is egyenlőek Madrid "koronaékszerei": mind az öten ugyanazt az alapfizetést kapják - évi hatmillió eurót, azaz egymilliárd pesetát. Tehát Beckhamet is ugyanabba kategóriába helyezték, mint Raúlt, Figót, Zidane-t és Ronaldót.

Érdekes, hogy Figót 2000 nyarán hat idényre, Zidane-t egy évvel később ötre, tavaly Zidane-t és idén Beckhamet pedig négyre-négyre szerződtette a klub, míg Raúl kontraktusa 2005 nyarán jár le.

Beckham mezéből - amit egyelőre még nem lehet piacra dobni, ugyanis nem dőlt el, hányas számot visel majd az új madridi kedvenc - a klubvezetés elképzelései szerint 600 ezer darabot értékesítenek az elkövetkező hónapokban, ami, darabját minimum 50 euróval számolva, 30 millió eurós bevételt jelent.

Ami a számot illeti, most a 4-es került előtérbe, mivel Hierro távozásával ez szabadult fel. A 7-es, a kedden Madridba érkező, és hivatalosan szerdán bemutatandó Beckham régi, machesteri száma foglalt, az Raúlé. Beckham ki is jelentette: a "király" számát nem pályázza meg, s ha a 9-es mez gazdája, Morientes eligazol a klubtól, az lehet az övé. Vagy a 11-es, mert ha Morientes elmegy, Ronaldo megkaphatja "igazi" trikóját, a 9-est, a 11-es pedig, amit "kényszerűségből" kapott Madridban, Beckhamé lehet.

Ch. Gáll András

[origo]