Vágólapra másolva!
Több ezer szurkoló, egykori játékostársak és sportvezetők, köztük Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke rótta le kegyeletét a Konföderációs-kupa elődöntője után elhunyt Marc-Vivien Foe ravatala előtt, a lyoni katedrálisban. A kameruni futballista június 26-án, a Kolumbia elleni mérkőzés 73. percében esett össze, majd a találkozó után nem sokkal meghalt.

Képgaléria a tragédiáról

Foe koporsóját egy kameruni gospel-kórus énekének kíséretében helyezték a ravatalra, amely mellett felesége, Marie-Louise, illetve három gyermeke és több családtag is jelen volt, akárcsak a teljes kameruni válogatott, a középpályás egykori francia klubjainak, a Lensnak és a Lyonnak a képviselői, játékosai, köztük a csatár Sonny Anderson, aki Brazíliában töltött szabadságát megszakítva repült Lyonba. Az angol West Ham és a Manchester City küldöttségei Kevin Keegen vezetésével járultak az elhunyt játékos ravatalához.

Foe 1994-ben került a francia Lens csapatához, és részese volt a klub első, s eddig egyetlen, 1998-as bajnoki címének. A következő évben a West Hamhez került, majd Lyonban játszott, ahol 2001-ben Ligakupát, egy évvel később újra bajnoki címet nyert. A legutóbbi idényben kölcsönjátékosként a Manchester Cityben szerepelt. Hatvanöt válogatott mérkőzésen lépett pályára, két világbajnokságon (1994, 2002) vett részt, és a válogatottal kétszer (2000, 2002) nyerte meg az Afrika-kupát.