Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre a korábbi három bajnokiján győztes Manchester United kikapott a Southampton vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában. A győztes gólt a 88. percben az a James Beattie fejelte, aki a legutóbbi szezonban a Premiership harmadik legeredményesebb játékosa volt. Az Arsenal idegenben 2-1-re verte a Manchester City-t, és továbbra is százszázalékos.

A forduló előtt még százszázalékos Manchester Unitedben - a lelátón ülő angol kapitány Sven-Goran Eriksson legnagyobb bánatára - sérülés miatt Paul Scholes és Rio Ferdinand sem léphetett pályára, valamint a norvég Solksjaerre sem számíthatott a Newcastle elleni, múlt heti meccsen kiállított Alex Ferguson menedzser.

A MU mindenképpen esélyes volt, ugyanis legutolsó 22 mérkőzésén 80-szer volt eredményes, vasárnap azonban az új szerzemények csődöt mondtak, avagy megsérültek. A brazil Kléberson például a második félidőben kért cserét kézsérülése miatt, míg a kameruni Djemba-Djemba a mutatott teljesítménye miatt jött le a gyepről. A Real Madridban focizó brazillal semmiképpen sem összekeverendő Cristiano Ronaldo csereként kapott lehetőséget, de nem nyújtott maradandót a portugál csatár.

A MU kapusa, Tim Howard elnézte Graeme Le Saux szögletét a 88. percben, s végül is ez jelentette a Vörös Ördögök vesztét, ugyanis az érkező labdát az előző szezonban remeklő James Beattie juttatta a kapuba. A Ferguson-alakulat veresége ellenére második maradt a táblázaton.

A másik manchesteri csapat, a City sem volt sokkal szerencsésebb vasárnap, bár az Arsenal elleni meccs jól indult a Keegan-társulat számára: Lauren öngóljával (Sinclair meglökte a védőt, aki "lendületből", mint egy csatár, a saját kapujába helyezett) ugyanis a hazaiak szereztek vezetést. A jól játszó Ágyúsok azonban előbb Wiltord révén egyenlítettek, majd Ljungberg találatával (Seaman és Jihai hibáját kihasználva lőtt szemfüles gólt a svéd középpályás) a győzelmet is megszerezték. Arséne Wenger csapata így - egyedüliként a Premiershipben hibátlan teljesítménnyel - továbbra is vezeti a tabellát.

Vasárnap délután egyébként nyilvánosságra hozták, hogy a 60-szoros olasz válogatott Dino Baggio a Blackburn kölcsönjátékosa lesz a 2003-2004-es szezonban. Az 1994-ben világbajnoki ezüstérmes, 32 éves középpályás szerepelt már a Torinóban, az Internazionaléban, a Juventusban és a Parmában, s 2000 novembere óta a Lazióban. Szintén átigazolási hír, hogy a 22 éves kameruni válogatott középpályás, Salomon Olembe az Olympique Marseille-től egy évre a Leeds Unitedhez került kölcsönbe.

Könnyen elképzelhető, hogy Claude Makelele nem szerződhet a Chelsea-hez, mert vitája támadt eddigi munkaadójával, a Real Madriddal. A két klub már megállapodott, de a francia labdarúgó ismét ellentétbe került a Reallal. Makelele ugyanis 15 százalékot, vagy 3,9 milliót követel a 26 millió dolláros átigazolási díjból, amit viszont elutasít a madridi vezetés.

"Szinte elképzelhetetlen, hogy megoldás születik ebben a kényes helyzetben. A Real ugyanis nem akarja kifizetni azt a pénzt, amelyre az átigazolásoknál jogosult a játékos" - mondta Makelele jogi képviselője, Marc Roger. Angol sajtóértesülések szerint azonban ha leigazolja Makelelét a Chelsea, akkor a Juvében focizó holland Edgar Davidsot szerződteti a Real Madrid. Az átigazolási időszak vasárnap éjfélkor fejeződik be.

Premiership, 4. forduló:
Southampton - Manchester United 1-0 (0-0)
gól: Beattie (88.)

Manchester City - Arsenal 1-2 (1-0)
gól:
Lauren (10., öngól), illetve Wiltord (48.), Ljungberg (72.)