Vágólapra másolva!
Komoly esélyekkel pályázik a nigériai labdarúgó-válogatott élére Bryan Robson, a Middlesbrough korábbi szakvezetője. Az egykori angol válogatott középpályás tagja annak a hatos elitlistának, amelyből az afrikai szövetség ki szeretné választani az új szövetségi kapitányt.

Robson esélye azért nagyobb, mert sok nigériai válogatott szerepel a szigetországban, beleértve a csapatkapitány Jay Jay Okochát, Nwankwo Kanut és Yakubu Aiyegbenit is. Ezt megerősítette a Nigériai Labdarúgó Szövetség főtitkára, Taiwo Ogunjobi is, aki a hét elején Londonban tárgyalt Robsonnal. "Azért szeretnénk a régióból edzőt szerződtetni, mert több játékosunk is itt játszik, s így könnyebb lenne összeegyeztetni a klub- és válogatott programokat" - mondta a főtitkár.

A jelenlegi szakvezetőt, Christian Chukwut számos kritika ért az utóbbi időben, így az illetékesek úgy döntöttek, a januári Afrikai nemzetek Kupáján már külföldi szakembert foglalkoztatnak a Szuper Sasok mellett. Hogy ki lesz a befutó, még nem tudni, a tunéziai kontinensviadalra Robson mellett olyan edzők kandidálnak, mint a francia Bruno Metsu (aki Szenegállal parádés vb-menetelést produkált), Alain Giresse (a marokkói Rabat mestere) vagy a lengyel "Afrika-szakértő", Henri Kasperczak.

Robsont 2001 júniusában, hét év után menesztette a Middlesbrough, a gárdával kétszer jutott Ligakupa- egyszer FA-kupa-fináléba.