Vágólapra másolva!
Szerdán Európa-szerte kupafordulót játszottak, s az egyenes kieséses rendszerű sorozatok ezúttal is okoztak meglepetéseket. A német kupában az élvonalbeli csapatok közül búcsúzott a Dortmund, a Schalke, az 1860 München, a Frankfurt és a Hannover, az angol Ligakupából meglepetésre kiesett a hazai pályán bukó Newcastle, míg a francia Ligakupában nem jutott tovább a Paris Saint-Germain.

Meglepetésre már a második fordulóban kiesett a Borussia Dortmund a labdarúgó német kupában. Matthias Sammer együttese a sorozat szerdai játéknapján a Mönchengladbach otthonában szenvedett 2-1-es vereséget.

A csapat, amely a Weidenfeller - Fernandez, Wörns, Bergdölmo, Jensen - Ricken, S. Reuter, Kehl, Reina - Koller, Ewerthon összeállításban lépett pályára már a 11. percben hátrányba került, ekkor a szlovák Igor Demo mesteri szabadrúgásgóllal szerzett vezetést a hazai együttesnek. Tizenhárom perccel később a finn Joonas Kolkka növelte az előnyt, szépítésre csupán a 88. percben futotta Jan Koller büntetőjével.

Meglepetésre súlyos vereséget szenvedett a négyszeres kupagyőztes Schalke is, amely a rendes játékidőben még 3-3-ra állt a Freiburg otthonában úgy, hogy a hazaiak a 84. percben tudtak egyenlíteni Kruppke találatával.

A 105. percben aztán minden eldőlt, a játékvezető kiállította Varelát, a szabálytalanságért megítélt büntetőt Bajramovic értékesítette, s az összezuhanó gelsenkircheni együttes az utolsó negyedórában még három gólt is kapott. A 7-3-as győzelem hőse a mali középpályás, Soumaila Coulibaly volt, aki háromszor is bevette Rost kapuját.

A Hannover 96 a területi (III.) bajnokságban szereplő Braunschweigtől, az Eintracht Frankfurt a másodosztályú Duisburgtól kapott ki, csakúgy, mint az 1860 München Aachenben.

eredmények:
Mönchengladbach - Dortmund 2-1
Freiburg - Schalke 7-3 - hosszabbítás után
Alemannia Aachen (II.) - 1860 München 1-1 - 11-esekkel 5-4
Braunschweig (III.) - Hannover 2-0
Unterhaching (II.) - Hamburg 2-4
Eintracht Frankfurt - Duisburg (II.) 1-2, hosszabbítás után
Union Berlin (II.) - Bayer Leverkusen 0-5.