Vágólapra másolva!
A hét vége topliga-mérkőzései közül kétség kívül a Milan-Juventus labdarúgórangadót előzi meg a legnagyobb érdeklődés: a Serie A első két helyezettje a San Siroban csap össze egymással. A Bundesligában a Leverkusen és a Stuttgart versenyfutáésa mellett még mindig a Hertha edzőkérdése a legnagyobb téma, Anglia ezúttal igazi rangadó nélkül marad, míg Spanyolországban a Bilbao ellen, otthon javíthat a Real Madrid.

Németországban a Bundesliga 11. fordulójára kerül sor, s a hét végi mérkőzések két edző szempontjából is különös érdekességgel bírhatnak. A Hertha immáron zsinórban harmadszor kénytelen ki-ki mérkőzést vívni Huub Stevensért, a Rostock elleni bajnoki és kupasikert követően a wolfsburgi meccs az ultimátum utolsó szelete.

A Farkasok az idei bajnokság során ötször játszottak otthon, négy győzelem (közte a Bayern München elleni siker) mellett mindössze a Leverkusen tudta elvinni a három pontot. Tavaly 2-0-ra le is győzték a Herthát, amely az eddigi hat wolfsburgi fellépés közül háromszor gólt sem tudott szerezni. Márpedig most csak a siker mentheti meg Huub Stevens vezetőedzőt. A hazaiaknál Quattrocchi, Maric, Topic, Rytter, Petrov és Akonnor sérült, a Herthában a kupameccs hőse, Király és Dárdai helye biztos, Van Burik, Pinto, Neuendorf, Marx és Hartmann viszont még nem kész a játékra, ráadásul Lapaczinski eltiltását tölti.

Kölnben már a fordulót sem várta meg a vezetőség, s menesztette Friedhelm Funkel edzőt. A Hannover elleni szombati mérkőzésen az eddigi másodedző, Jos Lukukay irányítja az együttest, de a Kicker tudni véli, a klub álomtréner-jelöltje a svájci Marcel Koller, aki néhány hete a Grasshopperstől távozott. A mostani menesztés a Bundesliga 1963 óta íródó történetének 272. edzőváltása, idén Ewald Lienen (Mönchengladbach), Kurt Jara (Hamburg) és Armin Veh (Hansa Rostock) után Funkel a negyedik, akit felállítottak a kispadról.

A listavezető Bayer Leverkusent a Kaiserslautern látja vendégül, s ha érvényesül a papírforma, akkor három ponttal távozik a Fritz Walter-stadionból. A gyógyszergyáriak tavaly ugyan kikaptak 1-0-ra, előtte viszont zsinórban öt sikert arattak. Az idei szezonban az utóbbi négy találkozójukon nyert az Augenthaler-csapat, ráadásul mindössze egy gólt kapott, míg a 'Lautern hazai hálója 235 perce érintetlen. Ramzy, Sforza, illetve Bjelica biztosan nem futhat ki az ismert gyepre, Lokvenc Achilles-sérülése viszont rendbe jöhet vasárnapig. Leverkusenben felépültek a hiányzók, már csak Sebescen erőnlétén kell javítani. Placente piros lap miatt nem szerepelhet.

A VfB Stuttgart a Freiburgot fogadja, s nemcsak a statisztika szól Szabicsék mellett (a vendégek egyetlenegyszer, az 1993/94-es bajnokságban tudtak nyerni a Daimler-stadionban, igaz, akkor 4-0-ra), hanem az idei forma is. A svábok eddig összesen egy gólt kaptak, azt is idegenben, míg a Freiburg vendégként 235 perce gólképtelen és idén még nyeretlen. Stuttgarti részről egyedül a vírusfertőzés miatt edzéseket kihagyó Lahm játéka kérdéses, őt Gerber pótolhatja. Bordon eltiltása lejárt. A vendégeknél Schumann, Antar, Ramdane és Sanou sérült, a gólszerzés a hét közi kupameccsen háromszor eredményes mali válogatott Coulibalyra vár.