Vágólapra másolva!
Minden decemberben intenzíven zajlik a kiszivárogtatás az Aranylabda nyertesének személyét illetően, miért pont a 2003-as esztendő lenne a kivétel? A La Gazzetta dello Sport értesülése szerint a France Football patinás díját idén a cseh Pavel Nedved, a Juventus középpályása nyerte, a francia Thierry Henry (Arsenal) és az olasz Paolo Maldini (Milan) előtt.

A végeredmény érdekessége - már amennyiben helyesek a Gazzetta információi -, hogy a Real Madrid egyetlen játékosa sem tudott felkapaszkodni a dobogóra, jóllehet a France Football a legjobb 50 közé nyolc madiridit is jelölt.

Hivatalosan egyébként csak december 16-án hirdetik ki az eredményt. Éppen ezért Nedved addig nem is akar inni a medve bőrére. "Nem foglalkozom a kérdéssel, amíg nincs hivatalos eredmény, addig úgy kezelem a hírt, mintha nem is létezne" - mondta Nedved az újság munkatársának egy torinói jótékonysági eseményen.

Ugyanakkor Nedved elismerte, hogy roppant hízelgő számára a World Soccer olvasóinak véleménye - a brit szaklap olvasói ugyanis őt választották 2003 legjobb labdarúgójának.

Ch. Gáll András