Vágólapra másolva!
Bár David Trezeguet-nek 2005 júniusáig szól a szerződése a Juventushoz, a 26 éves, roueni születésű, Argentínában nevelkedett, de francia válogatott csatár kegyeiért már megindult a versengés. "Trezegol" a 2004-es portugáliai Európa-bajnokság előtt feltétlenül szeretné meghosszabbítani kontraktusát - vagy oda szerződni, ahol nagyon sok pénzt fizetnek neki. Ez a hely pedig mostanság a Stamford Bridge.

Trezeguet-t már hónapok óta csábítja Joan Laporta, a Barca elnöke, ám most beszállt a licitbe Roman Abramovics is. A Chelsea orosz milliárdos tulajdonosa nem elégedett a csapat által a Premiershipben elfoglalt harmadik hellyel, és a januári átigazolási időszakban 143 millió eurót akar költeni játékosvásárlásra. Miután az Arsenalnak Thierry Henryért felajánlott 71 millió euró, illetve a Van Nistelrooyért a Manchester Unitednek kínált 85 millió egyaránt visszautasításra talált, következett a hármas számú opció, Trezeguet. A langaléta - 190 centis, 80 kilós - gólvágóért 36 millió eurót hajlandó fizetni a Juventusnak a londoni klub - jelenti a L'Equipe.

"Jól érzem magam Itáliában, a Juvénak rengeteget köszönhetek, itt ismerkedhettem meg az igazán magas szintű futballal" - mondja Trezeguet. "A labda azonban most az ő térfelükön van, kíváncsian várom a szerződéshosszabbítási ajánlatot. Ha nem tartanak rám igényt, akkor minden más megvilágításba kerül."

Trezeguet Rouenben született, ám Argentínában nőtt fel. A CA Platense játékosaként figyelt fel rá a Monaco 1995-ben, s hazacsábította Franciaországba az akkor 18 éves csatárt. Itt kibontakozott a center tehetsége: utolsó monacói szezonjában 20 bajnoki mérkőzésen 22 gólt szerzett, és bajnoki címhez segítette csapatát. Trezeguet 2000 nyara óta a Juve játékosa, s azóta három és fél szezon alatt 89 bajnoki meccsen 54, 28 Bajnokok Ligája-találkozón 15 gólt szerzett.

Ch. Gáll András