Vágólapra másolva!
Idegenben verte 6-1-re a Málagát a Valencia együttese a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján. A mérkőzés 40. percében váratlanul összeesett Mauricio Pellegrino, a vendégek argentin középhátvédje, azonban a szünetben végzett vizsgálatok megállapították, hogy nincsen komoly baja a játékosnak.

A vártnál sokkal simább mérkőzést hozott a Valencia málagai fellépése, hiszen a bajnoki címre hajtó Benítez-csapat gyakorlatilag fél óra lerendezte a mérkőzést. Az első negyedóra végén már kétgólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző, és amikor a játékvezető a 25. percben kiállította a tizenhatoson kívül kezező Arnau kapust, nyilvánvalóvá vált, hogy ezen az estén nem terem babér a hazaiaknak.

Ezt nem csak az eredmény, és a korán kialakult emberhátrány okán állapíthattuk meg, hanem a játék képe is arról tanúskodott, hogy ez nem a Málaga napja.

Aztán elérkezett a 40. perc, és vele az összecsapás legizgalmasabb jelenete, bár erről legszívesebben mindannyian lemondtunk volna: a Valencia argentin védője, Mauricio Pellegrino minden előzmény nélkül egyszer csak összeesett a vendégkapu előterében, és alig néhány nappal Fehér Miklós tragédiája után bizony szorongó érzéssel figyelhettük a dél-amerikai játékos körül sürgölődő orvosokat.

Aztán szerencsére kiderült, hogy nincs komolyabb baja a nyurga védőnek - már a hordágyon is ült, amikor az egészségügyi személyzet levitte a pályáról -, így a második félidőben egy megkönnyebbült Valencia szórta meg alaposan a pocsék napot kifogó hazaiakat.

A nap rangadóján kis híján előzött a szezon meglepetéscsapata, az Osasuna, azonban a pamplonaiak az utolsó pillanatban hagytak kicsúszni a kezük közül két pontot, így a tíz emberrel egyenlítő Atlético megőrizte előnyét a BL-selejtezőt érő negyedik helyért folyó küzdelemben.

Sikertelenül debütált új csapata, a Celta Vigo kispadján Radomir Antic vezetőedző, együttese ugyanis egygólos vereséget szenvedett a Real Betis otthonában. A szerb-montenegrói tréner a hét közepén vette át a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős, a hazai pontvadászatban azonban kiesés ellen küzdő gárda irányítását.

Primera Division, 22. forduló:
Málaga - FC Valencia 1-6 (0-2)
gól:
Salva (75.), illetve Mista (5.), Oliveira (16, 59., 62.), Marchena (49.), Albelda (73.)
piros lap: Arnau (25.)

Atlético Madrid - Osasuna 1-1 (0-1)
gól:
Nikolaidisz (90.), illetve Valdo (25.)
piros lap: Aguilera (75., Atlético)

Betis - Celta Vigo 1-0 (1-0)
gól:
Lembo (36.)