Vágólapra másolva!
E heti válogatottunkban kisebb dél-amerikai fölény tapasztalható, hiszen az álomcsapatban három brazil és két argentin labdarúgó is helyet kapott. A szám akár magasabb is lehetett volna, de a csatársorból végül kimaradt a Sevilla brazil támadója, Júlio Baptista, aki mesterhármast rúgott a hét végén, mivel úgy éreztük, hogy a marokkói Mohtari Afrikai Nemzetek Kupáján elért három találata valamivel nagyobb jelentőséggel bírt.
Morgan de  Sanctis (olasz, Udinese): Az udinei együttes a szezon során egyszer már nyert a milánói Giuseppe Meazza-stadionban, az AC Milan ellen, és most az Inter ellen is győzni tudott idegenben. A sikerhez a portás, De Sanctis néhány egészen parádés védéssel járult hozzá.
Juliano Belletti (brazil, Villarreal CF): A brazil szélsőhátvédek híresek arról, hogy rendkívül támadó felfogásban futballoznak, és a Villarreal jobbhátvédje, Belletti ennek ékes példáját adta a hét végi, Santander elleni bajnokin. A gólzáporos találkozón ő kezdte meg a gólgyártást, és végül két találattal vette ki a részét a 6-3-as diadalból.Arne Friedrich (német, Hertha BSC): A berlini csapat megkezdte menekülését a kiesés elől, és ennek második lépése a Freiburg elleni idegenbeli győzelem volt. A mérkőzés egyik legjobbja a Hertha részéről a válogatott védő, Friedrich volt, aki elsődleges feladata mellett a támadásokból is alaposan kivette a részét, elvégre egy gólt szerzett és egy gólpasszt is adott.Roberto Ayala (argentin, Valencia CF): A spanyol bajnokság szuperrangadóján a Valencia egyértelműen győzelmet érdemelt volna a Real Madrid ellen, és ettől csak egy erősen vitatható bírói ítélet fosztotta meg. Mindez azonban semmit sem von le a középhátvéd Ayala teljesítményéből, aki kiválóan futballozott, hiba nélkül látta el védőfeladatát, és még egy gólt is fejelt.Jaap Stam (holland, Lazio): A római együttes remek hetet zárt, elvégre szerdán meglepően sima győzelmet aratott a Milan ellen az Olasz Kupában, amivel bejutott a sorozat döntőjébe, majd a hét végén magabiztosan verte az Empolit a bajnokságban. Utóbbi találkozón csupa védő volt eredményes, akik közül Stam nyújtotta a legjobb teljesítményt.
Víctor (spanyol, RC Deportivo): A galíciai együttes már négy éve tartja magát stabilan a dobogón a Primerában, és úgy tűnik, hogy a harmadik helynél ezúttal sem adja majd alább. Ezúttal a szintén remekül szereplő Osasuna ellen diadalmaskodott a Depor, és a győzelem fő letéteményese a középpályás Víctor volt, aki csapata mindkét találatát szerezte.Juninho Paulista (brazil, Middlesbrough FC): A Manchester United ellen idegenben két gólt szerezni nagy bravúr, és ha ezek a gólok győzelmet érnek, akkor még inkább elismerést érdemelnek. Arról nem is beszélve, hogy a Boro brazil középpályása a maga 167 centiméteres magasságával mindkét találatot fejjel érte el.Héctor Losada (argentin, Independiente): A héten elkezdődött az argentin pontvadászat, a clausura is, amelynek első játéknapján a legnagyobb diadalt az Independiente aratta, amely idegenben verte 4-1-re az Estudiantest. A csapat fiatal középpályása, Losada ezen a találkozón egyszer talált be, de a hét közben a perui Cienciano ellen kétszer is eredményes volt a Libertadores-kupában.Denílson (brazil, Real Betis): A sevillaiak focistája egykoron a világ legdrágább futballistája volt, és az elmúlt években nem is futballozott rosszul, de ebben a szezonban eddig nem nagyon villogott, ráadásul sérülése miatt sokat is hiányzott. Most a Zaragoza ellen azonban kulcsfigura volt, hiszen ő szerezte az egyenlítő találatot, és végig pazar teljesítményt nyújtott.
Vioral Moldovan (román, FC Nantes): A Kanárik a nyáron még megváltak a román támadótól, azonban fél év alatt revideálták korábbi álláspontjukat, és ismét szerződést ajánlottak a csatárnak, aki egyelőre fantasztikus formában futballozik. A múlt héten például a Brest elleni kupameccsen és a Nice elleni bajnokin is kétszer volt eredményes.Juszef Mohtari (Marokkó): Aligha kérdéses, hogy az idei Afrikai Nemzetek Kupájának egyik legnagyobb felfedezettje a marokkóiak támadója volt. A csatár a német másodosztályú Wacker Burghausenben szerepel, és a torna előtt csak kevesen hallottak róla, de a kontinensviadalon alaposan kitett magáért: a Mali elleni elődöntőben kétszer, a fináléban pedig egyszer volt eredményes, és társ-gólkirályi címet is szerzett.