Vágólapra másolva!
Az angol bajnokság harminchatodik fordulójában az éllovasok közül a már bajnok Arsenal döntetlenezett, a második Chelsea nyert, a harmadik Manchester United kikapott. Az alsóházban a Leicester kiesett.

Ünnepi hangulatban készült az Arsenal a Birmingham elleni találkozóra, ami meg is látszott az első félidei játékukon, ugyanis langyosan csordogált a mérkőzés. A hazaiak egy Bergkamp-emelés, és egy méterekkel mellészálló Reyes-kapáslövésen kívül nem mutattak semmit támadásban, védekezésben viszont pont annyit hoztak, hogy a Birminghamnek esélye sem volt helyzetbe kerülni.

A második játékrészben sem változott a forgatókönyv, bár a vendégek kishíján megszerezték a vezetést, amikor Savage beadása után Lehmann kapus Morrison hátára ejtette a labdát, de a gólvonal elől végül felszabadított Ashley Cole. Az ötvenötödik percben végre ünnepelhetett a Highbury népe, no nem gól miatt, hanem azért, mert a bajnokságban eddig alig játszó Keown elkezdett melegíteni.

Két perccel később Henry próbálta megtréfálni a Birmingham portását, és míg Bennett a sorfalat igazgatta, addig a francia rátekerte jó huszonötről, de egy fél méterrel eltévesztette a bal alsó sarkot. Clemence is kedvet kapott a túloldalon, és megtornáztatta Lehmannt, aki eldőlve fogta a húszméteres lövést, majd Morrison engedett el a talpa alatt egy beadást, holott tiszta helyzetben volt az Arsenal tizenhatosán belül.

Aztán az addig a partizánokat idézve bujkáló Henry villant, de a vágtája végén gyengére sikeredett a ballábas lökete. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Bergkamp próbált kiharcolni egy tizenegyest, és bár rángatták, lökdösték a bíró nem fújt, a végére azért így is volt minek örülni, Keown ugyanis fél óra melegítés után pályára lépett. Ennél több már nem is történt, igaz, az Arsenal drukkerek gyaníthatóan nem bánkódnak, hogy friss bajnokként ezúttal nem győztek, a Birmingham játékosai pedig megtették, ami tőlük telt, és pontot szereztek az általában vesztőhelynek számító Highburyben.

A Manchesterben zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, ezúttal Blackburnből távozott pont nélkül Sir Alex Ferguson csapata. A Chelsea ellenben az első félidei szenvedés után bedarálta a Southamptont, így két körrel a vége előtt 4 ponttal vezetnek a MU előtt a második, automatikus BL-részvételt érő helyért vívott harcban. A Leicester a Charlton elleni döntetlennel kiesett az első osztályból, és a Wolverhampton is már csak a matematikai esélyben bízhat, ugyanis hat ponttal van leszakadva a még bennmaradó helyen álló Manchester Citytől.

Premiership, 36. forduló:
Arsenal - Birmingham City 0-0

Blackburn - Manchester United 1-0 (0-0)
gól:
Stead (85.)

Charlton - Leicester 2-2 (0-1)
gól:
J. Fortune (53.), Di Canio (76., 11-esből), illetve Bent (5.), L. Ferdinand (88.)
kiállítva: Dabizasz (75., Blackburn)

Manchester City - Newcastle 1-0 (0-0)
gól:
Wanchope (59.)

Chelsea - Southampton 4-0 (0-0)
gól:
Cranie (59., öngól), Lampard (75., 83.), G. Johnson (85.)

Portsmouth - Fulham 1-1 (0-0)
gól:
Ayegbeni (80.), illetve McBride (85.)

Wolverhampton - Everton 2-1 (0-1)
gól:
H. Camara (55.), Cort (84.) illetve Osman (3.)