Vágólapra másolva!
Lisztes Krisztián, a Werder Bremen 28 éves magyar középpályása április 25-én, Bochumban a bal térdén keresztszalag-szakadást szenvedett. Az első diagnózis minimum féléves lábadozási időt sejtetett, s a prognózis többé-kevésbé helyesnek bizonyult. A 49-szeres magyar válogatott középpályás - a Kicker információja szerint - már elkezdte a futóedzéseket, s most, öt és fél hónappal a sérülés után nagy a valószínűsége, hogy Lisztes még idén pályára léphet a brémaiak színeiben.

"Egy-két napon belül már koordinációs mozgásokat is végezhetek a labdával, azaz gyógyulásom a tervek szerint halad" - mondta Lisztes, akivel a Werder annak ellenére újabb egyéves szerződést kötött, hogy nyilvánvaló volt: legfeljebb a 2004-es év végén számíthat játékosára. "Értékeltem a vezetőség gesztusát, de azt is tudom, hogy egy újabb szerződésért nagyon keményen meg kell harcolnom. Jelenleg egyetlen dolog érdekel: minél előbb meggyógyulni és játszani, hogy bizonyíthassak. Minden más csak ezután következik."

Lisztes - aki eddig 199 Bundesliga-mérkőzésen 20 gólt szerzett előbb a VfB Stuttgart, utóbb a Werder Bremen színeiben - úgy látja, idén is bajnokesélyes a Weser-parti gárda: "Sikerre éhes, erős csapata van Brémának, s kedvező fejlemény a fiatalok beépítése. Erre részben a sérülésem is adott lehetőséget. Hogy az eredmény ugyanaz lesz-e, mint a legutóbbi szezonban, az megjósolhatatlan, de hogy a Werder ott lesz a bajnoki címért folyó küzdelemben, az biztos. Egyvalami fontos: ne türelmetlenkedjenek a szurkolók!"

Thomas Schaaf edző is optimista: "Szépen halad Krisztián rehabilitációja, legkésőbb januárban - amikor a felkészülés folyik a tavaszi szezonra - számítok rá, de akkor sem leszek szomorú, ha már decemberben játékra jelentkezik. Nagyon hiányzik egy ilyen kétlábas középpályás a csapatból."

Lisztes arról is beszélt, hogy Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya tartja vele a kapcsolatot. "Többször felhívott, és gyógyulást kívánt. Azt mondta, olyan gyorsan épüljek fel, amilyen gyorsan csak lehet, mert égető szüksége van rám. Sajnos a továbbjutási kilátásaink nem rózsásak. Stockholmban nagyon kellett volna legalább egy döntetlen, a 3-0-s vereség erősen rontotta az esélyeinket" - vonta le a konzekvenciát Lisztes Krisztián.

Ch. Gáll András