Vágólapra másolva!
Továbbra is magabiztosan veszi az akadályokat a Juventus csapata az olasz bajnokságban, a Zebrák ezúttal a Chievót verték 3-0-ra. A Roma tavalyi formáját idézve ötöt lőtt a Cagliarinak, az eddig remekül teljesítő Lecce pedig súlyos zakóba szaladt bele a Fiorentina vendégeként.

Torinóban az első negyedórában pontrúgások után volt munkája Buffonnak, illetve Marchegianinak, előbbi Baronio és Franceschini bombáját tolta fölé, utóbbi Birindelli löketét hárította. A legnagyobb helyzetet azonban Pellisier puskázta el, aki Thuram hibája után lövés helyett inkább középre adott, ahol nem érkezett csapattárs. A Juve közepes tempóban játszott, de a 25. percben így is vezetéshez jutott, Blasi ívelt a hosszú oldalra, ahol Zalayeta a bal sarokba belsőzött.

A játékrész végén villant újra a Juve, Zalayeta sarkazott Nedved elé, a cseh középpályás lövése után Marchegiani a jobb felső elöl piszkálta ki a labdát. A második félidőben Cossato hibázott közelről, majd jött egy újabb Nedved-Marchegiani párbaj, amit már a torinóiak aranylabdása nyert, miután 23 méterről a bal felső sarokba ágyúzott. A hátralévő időben még néhány kihagyott Chievo-helyzetet, és egy Ibrahimovic-gólt jegyezhettünk fel, a svéd csatár Thuram indítása után vette mellre a labdát, majd estében a hosszú sarokba talált.

A Roma hamar előnybe került a Cagliari ellen, egy baloldali szöglet után Dellasz előrevetődve bólintott a bal sarokba, majd Totti értékesített egy büntetőt. Még a félidő vége előtt szépítettek a szárdok, igaz Suazo pattogós lövésénél Zotti kapus bizony nem remekelt, mert a hóna alatt gurult el a labda. Totti büntetőt rontott a második félidőben, de ez is belefért, mert Perrotta és Montella találatai fölényessé tették a fővárosiak diadalát.

A harmadik helyezett Lecce nem tudta megismételni az Inter elleni formáját, és egy négyesbe szaladt bele Firenzében. A Livorno zsinórban harmadik győzelmét aratta, ezúttal a Brescia volt a szenvedő fél. A Messina három nyeretlen találkozó után kasszírozott újra három pontot, mivel Zampagna és Di Napoli révén fordítani tudott a Reggina ellen.

Gilardino duplája is kevés volt a győzelemhez a Parmának az Atalanta elleni alsóházi derbin, és megosztoztak a pontokon Sienában is, ahol a Bologna vendégeskedett. A forduló zárómérkőzésen Guardalben kapus hibája és Mauri szemfülessége kellett az Udinese győzelméhez.

Serie A, 9. forduló:
Juventus - Chievo 3-0 (1-0)
gól:
Zalayeta (25.), Nedved (65.), Ibrahimovic (79.)

Roma - Cagliari 5-1 (2-1)
gól:
Dellasz (2.), Totti (6., 11-esből), Perrotta (64.), Montella (90., 92.), illetve Suazo (31.)

Livorno - Brescia 2-1 (1-1)
gól:
A. Lucarelli (45.), Doga (72.), illetve Caracciolo (25.)
kiállítva: Nygaard (87., Brescia)

Messina - Reggina 2-1 (0-1)
gól:
Zampagna (65.), Di Napoli (74.), illetve Bonazzoli (32.)

Siena - Bologna 1-1 (0-1)
gól:
Chiesa (53.), illetve Cipriani (36.)

Parma - Atalanta 2-2 (1-1)
gól:
Gilardino (40., 55., 11-esből), illetve Budan (45.), Montolivo (76.)

Fiorentina - Lecce 4-0 (1-0)
gól:
Jörgensen (45+3.), Obodo (62., 71.), Chiellini (90.)

Udinese - Palermo 1-0 (0-0)
gól: Mauri (59.)