Vágólapra másolva!
Ellentétes úton halad a Ferencváros és a holland Feyenoord a csütörtöki, Puskás Ferenc-stadionban sorra kerülő UEFA-kupa-csoportmérkőzés felé: a zöld-fehérek 3-0-ra győztek Békéscsabán, a rotterdamiak viszont Alkmaarban, rangadón 4-1-es vereséget szenvedtek a harmadik helyen álló AZ '67 csapatától. A Feyenoord veresége ellenére megőrizte második helyét, de egy ponttal a PSV mögött áll, amelynek valószínűleg további három pontot ítélnek meg egy korábbi, félbeszakadt meccs miatt.

"Hihetetlennek tűnhet a végeredmény ismeretében, de hatalmas mérkőzés volt, a szezon eddigi legszínvonalasabb rangadója, amelyen győzelmet érdemeltünk volna" - mondta telefonon az [origo]-nak Babos Gábor, a vesztes csapat kapusa, percekkel a lefújás után.

- És ön hogyan védett?
- Megint hihetetlennek tűnhet: szerintem igen jól. A gólokról nem tehettem, bravúrjaim is akadtak. De sajnos a bíró, bizonyos Van Egmond elvezette a találkozót.

- Ezt mire alapozza?
- Két játékosunkat, Bosschartot és a koreai Szongot igazságtalanul kiállította. Ezen kívül nem adott meg a számunkra egy tiszta tizenegyest, s az ebből a szituációból induló kontrával szerzett vezetést az Alkmaar.

- Milyen következtetést vonhatunk le a súlyos vereségből a csütörtöki, Fradi elleni UEFA-kupa-találkozóra vonatkozóan?
- Semmilyet, mint ahogy a Ferencváros békéscsabai győzelméből sem. A csütörtöki vadonatúj mérkőzés lesz, és remélem, hogy mindkét csapat másmilyen bíráskodást kap, mint most vasárnap.

AZ '67-Feyenoord 4-1 (1-1)
AZ:
Timmmer - Jaliens (Meerdink, 46.), Opdam, Mathijssen - Kromkamp, Landzaat, Buskermolen, De Cler - Huysegems, Van Gaalen (Sektioui, 60.), Pérez (Nelisse, 76.)
Feyenoord: Babos - Szong, Szaidi, Paauwe, Mtiliga - Castelen, Ono, Bosschaart, Goor - Kalou, Kuyt.
gól: Mathijsen (4.), Pérez (63., 76.), Nelisse (88.), illetve Kromkamp (42., öngól)

Ch. Gáll András