Vágólapra másolva!
Az egyik madridi csapat szenvedett, a másik hengerelt a spanyol bajnokság 11. fordulójában. Az Atlético Madrid döntetlenezett a mostanság bukdácsoló Mallorca otthonában, míg a Real Madrid 6-1-re verte az Albacetét, így sikeres főpróbát tartott a Barcelona elleni szuperrangadó előtt. A katalánok nem tudtak győzelemmel hangolni az ősi rivális elleni találkozóra, és 2-1-es vereséget szenvedtek a Betis vendégeként, ezzel nincs már veretlen csapat a spanyol élvonalban.

A Mallorca az utolsó helyen várta az Atlético elleni mérkőzést, és Hector Cúper csapatának nem volt más választása, muszáj lett volna győzni, hiszen előbb-utóbb meg kell kezdeni a felzárkózást. Ehhez képest inkább a madridiak irányították a játékot, a 27. percben mégis a Baleár-szigeteki csapat szerezte meg a vezetést, Arango nagyszerűen tekert a bal felsőbe egy szabadrúgást.

Kicsit fokozta a tempót az Atlético, de helyzetekig nem nagyon jutottak, annak ellenére, hogy folyamatosan birtokolták a labdát. Aztán a 71. percben Torres pöckölt a kapufa mellé, majd tíz perccel a vége előtt Ibanez fejelt kapufát. Érett a fővárosiak gólja, ami végül a 84. percben érkezett, a csereként öt perce pályán lévő Colsa volt eredményes egy pontrúgás után. A végén még Leo Franco bravúrja kellett az Atlético pontszerzéséhez, de összességében igazságosnak mondható döntetlen, ami egyik csapatnak sem igazán jó.

A Real nagyon bekezdett az Albacete ellen, már a második percben ünnepelhetett a Bernabeu népe, miután Ronaldo fejelt a hálóba egy szögletet követően. A negyedórához közeledve aztán elcsendesült a lelátó, Samuel hibájából ugyanis Francisco egalizált. Aztán ismét a királyi gárda percei következtek, előbb Zidane köszönt be, majd Raul fejére tette a labdát, aki közelről nem hibázott, az első játékrész végére még maradt egy Figo-kapufa, de így is 3-1-es Real vezetéssel zárult az első 45 perc.

A fordulás után Samuel már a harmadik fejesgólt szerezte, majd Ronaldo hagyott ott három védőt, de hiába csapta be Gasparcic kapust, a bíró kifelé jelzett szabadrúgást, mondván a brazil szabálytalankodott a védőjével. Ez sem szegte kedvét Ronaldónak, előbb Owennek adott gólpasszt, aztán egy bombagóllal maga is bevette az Albacete kapuját, kialakítva ezzel a 6-1-es végeredményt.

A Barcelona azzal a tudattal kezdhette a Betis elleni mérkőzést, hogy egy esetleges győzelemmel hét pont előnnyel várhatta volna a Real elleni rangadót. Ennek megfelelően aktívan indítottak a gránátvörös-kékek, főleg Ronaldinho és Giuly révén vezettek akciókat a vendégek. A félidő végén Ronaldinho két fejese is Doblas kezében halt el, a másik oldalon pedig Joaquin lövése után kellett nyújtózkodnia Valdesnek.

A 49. percben aztán Oleguer eladott labdájából Joaquin Edut hozta helyzetbe, aki vezetéshez juttatta a sevillaiakat. A gól kicsit megfogta a Barcát, és előbb Tais, majd Oliveira ziccerénél hárított szépen Valdes. Aztán egy újabb védelmi hibát követően már kettővel ment a Betis, Puyol röviden fejelt haza, Oliveira lecsapott a labdára, és onnantól kezdve nem volt nehéz dolga. A hátralévő időben egykapuzott a Barcelona, de Gerard fejesével csak a szépítésre futotta, ezzel elszenvedte első vereségét Frank Rijkaard brigádja.

Primera División, 11. forduló
Real Madrid - Albacete 6-1 (3-1)
gól:
Ronaldo (2., 91.), Zidane (29.), Raúl (32.), Samuel (49.), Owen (89.), illetve Francisco (15.)

Real Mallorca - Atlético Madrid 1-1 (1-0)
gól:
Arango (27.), illetve Colsa (84.)

Betis - Barcelona 2-1 (0-0)
gól: Edu (49.), Oliveira (69.), illetve Gerard (71.)