Vágólapra másolva!
A Barcelona 3-0-ra verte a Real Madridot a spanyol bajnokság szuperrangadóján, ezzel hét pontra nőtt az előnye a legnagyobb vetélytárs előtt. A másik két szombati mérkőzésen a Deportivo és Valencia is idegenben győzött, a galíciaiak a Villarrealt, a címvédő a Málagát verte.

Az előzetesen megadott kezdőcsapatokban mindössze egyetlen változás volt a rangadó előtt, a Barcelonánál kimaradt a válogatott meccsen kisebb sérülést összeszedő Giuly, és helyette Larsson került a csatársorba. Már a harmadik percben talpon volt a Nou Camp százezres közönsége, Ronaldinho passzolt Bellettinek, aki beadott, de középen lemaradtak a csatárok. Az első negyedóra elteltével Eto'o próbálkozott 18-ról, de Casillasnak nem kellett beavatkoznia.

Pár perccel később az igen aktív Ronaldinho forgatta meg Salgadót, de beadását a berobbanó Eto'o föléfejelte. A következő támadásnál Ronaldinho, Deco, Van Bronckhorst volt a labda útja, majd a holland középre lőtt, ahol Eto'o sarokkal tette kapura a labdát, Casillas belekapott, de túljutott rajta a labda, végül Roberto Carlos segített a kapusnak, és a gólvonalról mentett. Aztán Beckham passzolt volna Ronaldóhoz, ám az utolsó pillanatban kivágták a labdát a védők a brazil elől, aztán Zidane lőtt messziről, nem sokkal a bal felső mellé.

A 29. percben Ronaldinho indította volna Eto'ót, ám a labda hosszú volt, úgy tűnt Roberto Carlos és Casillas begyűjti a labdát, ám a kapus és a balbekk egymásra várt, Eto'o közéjük ugrott, és az üres kapuba gurított. A félidő vége előtt jött a második hazai találat is, Ronaldinho gurított a tizenhatos bal oldalától középre, Deco továbbtette Van Bronckhorstnak, aki ballal a kapu középébe lőtt.

A második játékrész csendesebbre sikeredett, Zidane újra távolról lőtt, ismét mellé, majd Figo beadásából a csereként beálló Owen fejelt a léc fölé. Ronaldinho azért gondoskodott róla, hogy Casillas se unatkozzon, a spanyol válogatott portásának egy veszélyesen csapódó löketet kellett a léc fölé segítenie. Kettőjük következő párharcát már a brazil karmester nyerte, igaz ehhez kellett, hogy Guti földre vigye Eto'ót, a bíró pedig büntetőt ítéljen, mindenesetre Ronaldinho a jó irányba vetődő Casillas mellett a kapu jobb oldalába helyezett. A hátralévő perceket már csak a szabályok miatt kellett lejátszani, a Real nem tudta megszorítani a Barcelonát, amely így le is rázta az örök riválist.

A Deportivo 2-0-ra nyert a Villarreal vendégeként, előbb Tristan lőtt gólt Valerón passza után, majd Luque emelt át gyönyörűen Reina kapus fölött, így a Villarreal elveszette hazai veretlenségét, pedig eddig gólt sem kapott otthon. A Valencia hat meccs óta nyeretlen volt a bajnokságban, most a Málaga ellen megtört a rossz sorozat, Corradi az első játékrész végén, Xisco a második elején talált be, ezzel el is dőlt a csata.

Primera Division, 12. forduló:
Barcelona - Real Madrid 3-0 (2-0)
gól:
Eto'o (29.), Van Bronckhorst (43.), Ronaldinho (76., 11-esből)

Málaga - Valencia 0-2 (0-1)
gól:
Corradi (45.), Xisco (50.)

Villarreal - Deportivo La Coruna 0-2 (0-1)
gól:
Tristan (32.), Luque (60.)
kiállítva: Arruabarrena (Villarreal, 72.)