Vágólapra másolva!
Carlos Tevezt, a Boca Juniorstól a minap a brazil Corinthianshoz szerződött 20 éves argentin támadó középpályást választották a 2004-es esztendő legjobb futballistájának a latin-amerikai kontinensen. Tevez ezzel megvédte egy évvel ezelőtti elsőségét. A körkérdést a montevideói El País című lap intézte mintegy 400 latin-amerikai újságíróhoz.

Tevezt néhány napja vásárolta meg a Corinthians csaknem húszmillió dollárért. Elsőségére azzal szolgált rá, hogy győzelemre vezette az argentin válogatottat az athéni olimpián, és ő lett a torna gólkirálya is, emellett a Bocával elhódította a Copa Sudamericánát, és tagja volt a Copa Americán ezüstérmes argentin csapatnak.

Tevez előzőleg - Emanuel Ginobilival, az ugyancsak olimpiai aranyérmes férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitányával és legjobbjával holtversenyben - kiérdemelte Argentína legjobb sportolójának címét is. Az "Apacs" - El Apache Tevez beceneve - a szavazáson 20 vokssal előzte meg honfitársát, a River Plate ugyancsak 20 éves középpályását, Javier Mascheranót.

A harmadik helyet - holtversenyben - a brazil Robinho (Santos) és az argentin Luis "Lucho" González (River Plate) szerezte meg. Az El País szavazását 19 éve tartják meg.

A szavazás végeredménye:
1. Carlos Tevez (argentin) 76 szavazat
2. Javier Mascherano (argentin) 56
3. Robinho (brazil) 37
Luis González (argentin) 37
5. Juan Carlos Henao (kolumbiai) 32.
6. José Saturnino Cardozo (paraguayi) 26
7. Leo (brazil) 24
8. Elano (brazil) 23
9. Diego Lugano (uruguayi) 22
Rolando Schiavi (argentin) 22

Ch. Gáll András