Vágólapra másolva!
A legutóbbi orvosi szakvélemények szerint életben marad, de tolószékbe kényszerül és csak részlegesen tud majd beszélni Luis Fernando Montoya, a kolumbiai Once Caldas labdarúgócsapatának december 22-én meglőtt trénere.

A Libertadores-kupa-győztes együttes vezetőedzőjének feleségét a lakásuk előtt egy banda ki akarta rabolni, a szakember azonban párja segítségére sietett, s ekkor találta el két golyó. A 47 éves mestert azonnal kórházba szállították, ahol állapota csak lassan stabilizálódott.

"A légcsőmetszés akadályozza majd őt a hangképzésben, de speciális csövecskékkel képes lesz beszélni" - mondta az egyik kezelőorvos, hozzátéve: az edzőnek mind a négy végtagja béna marad, mivel az egyik lövedék a gerincvelőt is érte. "A jelenlegi állapotát figyelembe véve abból indulunk ki, hogy a lélegzéshez is segítségre lesz szüksége."

Az orvos szerint ugyanakkor van némi esély arra, hogy a tréner idegszálai valamelyest regenerálódnak, így működtethetné a rekeszizmát, s csökkenhetne függése a mesterséges lélegeztetőtől. A helyi rendőrség az eset kapcsán két férfit és két nőt tartóztatott le.