Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság 19. fordulójában a Barcelona és a Real Madrid is begyűjtötte a három pontot hazai pályán a Real Sociedad és a Zaragoza ellen, így minden maradt a régiben az élen, a katalánok továbbra is hét ponttal vezetnek a fővárosiak előtt. A Valencia és az Espanyol erejéből csak döntetlenre futotta, a bajnok az Osasuna, a barcelonai gárda az Athletic Bilbao otthonában remizett.

A Barcelona már a harmadik percben vezethetett volna a Nou Campban a Zaragoza ellen, de Eto'o tizenegyesből a jobb kapufát vette célba. Aztán mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, míg a 81. percben Eto'o fejelt a baszkok kapujába, és ezzel eldőlt a mérkőzés, bár a végén Nihat egyenlíthetett volna.

A Real Madridnál az új szerzemény Gravesen a kispadon kezdett (a 67. percben állt be), és valószínűleg nem igazán tetszett neki, amit a huszadik percben látott, akkor ugyanis Villa a vendég Zaragozát juttatta előnyhöz.

Raul szép akció végén egalizált, majd a második félidőben Alvarót kiállította a bíró, a Real pedig Ronaldo és Owen révén újabb két gólt szerzett, bár a második találat előtt a gólpasszt adó Figo lesen kapta a labdát, és a Zaragoza egy tizenegyest is számonkért Losantos Omar sporin.

A Real ezzel a győzelemmel kicsit meglógott az üldözőktől, mivel a Valencia és az Espanyol is döntetlenezett, pedig a bajnok Turia-partiak az utolsó 25 percben emberelőnyben játszottak az Osasuna ellen.

Primera División, 19. forduló:
FC Barcelona - Real Sociedad 1-0 (0-0)
gól:
Eto'o (81.)
piros lap: Prieto (62., Real Sociedad)

Albacete - Racing Santander 0-0
piros lap:
Lopez (71., Santander)

Athletic Bilbao - Espanyol 1-1 (1-1)
gól: Yeste (3.), illetve Maxi Rodríguez (32.)

Deportivo La Coruna - Numancia 1-1 (0-0)
gól:
Pandiani (76.), illetve Merino (80.)
piros lap: Cesar (69., Deportivo)

Levante - Villarreal 2-4 (0-2)
gól:
Rivera (47.), Reggi (71.), illetve Guayre (4.), Forlán (29., 60.), Senna (88.)

Osasuna - FC Valencia 0-0
piros lap:
Izquierdo (65., Osasuna)

Real Madrid - Zaragoza 3-1 (1-1)
gól:
Raúl (42.), Ronaldo (55.), Owen (85.), illetve Villa (20.)
piros lap: Alvaro (52., Zaragoza)

Real Betis - Real Mallorca 2-0 (1-0)
gól: Edú (28., 85.)