Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt január 29-én!

1984-ben ezen a napon az angol FA-kupa negyedik fordulójának egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésére került sor. A második ligás, ám előző esztendőben döntőt vívott Brighton & Hove Albion fogadta a Liverpool FC szupercsapatát.

A találkozónak a hazaiak fél évvel korábbi bravúrja (a Manchester United 2-2 után, csak megismételt mérkőzésen tudott 4-0-ra diadalmaskodni a Wembleyben) mellett az adott némi pikantériát, hogy a Sirályok a döntőig vezető úton az ötödik fordulóban (1983. február 20.) éppen a Vörösöket búcsúztatták, Liverpoolban nyertek 2-1-re.

Azon a napon tehát a revánsra készülve kezdte a mérkőzést Európa sztárcsapata Brightonban, Ian Rush, Graeme Souness, Kenny Dalglish valamint társaik biztosra vették, hogy 90 perc múlva folytathatják a küzdelemsorozatot harmadik FA-kupa-győzelmükért. A 19 057 hazai néző legnagyobb örömére azonban nem így történt, a Brighton az ír szélső, Gerry Ryan és Terry Connor góljaival 0-0-s félidő után 2-0-ra nyert, így ismét úját állta a 'Poolnak.