Vágólapra másolva!
Andrij Sevcsenko, a Milan ukrán gólgyárosa kéthetes pihenőre kényszerül, miután bokasérülést szenvedett a Bologna elleni bajnokin. A piros-feketékkel kapcsolatos információ még, hogy Fabrizio Coloccini a spanyol Deportivo La Corunához távozik. Az átigazolási időszak utolsó napján a Fiorentina megszerezte Valerij Bozsinovot, a Lecce ifjú csatárát, aki már tizenegy gól lőtt a bajnokságban.

Nem mondható, hogy sikeres napokat tudhat maga mögött a címvédő Milan, Carlo Ancelotti csapata mindkét tavaszi fordulóban kikapott, úgy, hogy gólt sem sikerült szereznie, ráadásul két támadó is sérülést szenvedett.

Filippo Inzaghi még az Udinese elleni kupameccsen esett rá a kezére, ami három hét pihenőt jelent a bokaműtétje után épphogy felépülő csatár számára, míg Andrij Sevcsenko a Bologna elleni bajnokin rúgott össze olyan szerencsétlenül Gamberinivel, a vendégek védőjével, hogy két hétig maximum az orvosi rendelőt látogathatja.

Az ukrán aranylabdásnak a jobb bokája zúzódott és csúnyán bedagadt, emiatt a Messina, a Lazio és a Reggina elleni találkozón sem segíthet csapatának, sőt az ukrán nemzeti tizenegy sem számíthat a gólvágóra az Albánia elleni február 9-i vébéselejtezőn. Egy védőt is elvesztett a milánói alakulat, Fabrizio Coloccini, az olimpiai bajnok argentin védő ugyanis a Deportivo La Corunához igazolt.

Coloccini nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba, legtöbbször csak a kupamérkőzéseken lépett pályára, de teljesítményével nem győzte meg Ancelottit, így kapóra jött a Depor ajánlata, a hírek szerint 2011-ig írt alá a galíciaiakhoz. Coloccininek nem lesz ismeretlen a Primera División légköre, korábban a Villarrealban, az Alavésben és az Atlético Madridban is szerepelt.

Az átigazolási időszak utolsó napján a Fiorentina óriási üzletet ütött nyélbe, a firenzeiek 13 millió euróért megszerezték a Lecce 19 éves csatársztárját, a bolgár Valerij Bozsinovot. A pénzösszeg mellett a chilei támadó, Jaime Andres Valdes is Leccébe került. Bozsinov eddig 11 gólt szerzett a bajnokságban és a kupában is beköszönt háromszor, több nagycsapat is hívta, így kissé váratlan, hogy most négy évre aláírt a violákhoz.

További átigazolási hírek: az Atalanta megszerezte Adriano da Silvát a Palermótól és Paganót a Sampdoriától, ugyanakkor az Udinesében folytatja Damiano Zenoni. Az udineieknél is volt távozó, Alberto a Sienában játszik mostantól, ahol csapattársa lesz a román Stoica, aki a Brugestől került a kiesés ellen harcoló toszkánokhoz. A Sampdoria is erősített, Gasbarroni a Palermo rózsaszín mezét cserélte a genovaiak kék felsőjére, ami nem lesz számára ismeretlen hiszen a 2002/2003-as szezonban 21-szer magára húzhatta a Serie B-ben.