Vágólapra másolva!
Tovább gyűrűzik a bundabotrány Németországban: a legújabb fejlemények szerint a területi bajnokságban szereplő SC Paderborn egyik labdarúgója 10 ezer eurót kapott az élvonalbeli Hamburger SV elleni kupamérkőzés előtt.

"A találkozót megelőzően egy dél-európai kinézetű férfi a stadion közelében adta át az összeget Thijs Waterink csapatkapitánynak azzal a kéréssel, hogy a többieknek is szóljon a különprémiumról" - jelentette be sajtótájékoztatóján Wilfried Finke klubelnök, hozzátéve: az ellenfélnél is látott gyanúsan ügyetlenkedő futballistákat.

Az augusztus 21-i meccs óriási meglepetésre 4-2-es hazai győzelemmel végződött úgy, hogy a vesztegetési ügyben főszereplő Robert Hoyzer játékvezető két 11-est is ítélt a kiscsapat javára, az egyiket éppen Waterink műesése okán.

A holland hátvéd tagadta, hogy előre szólt volna a pénzről társainak, és közölte, hogy csak a meccs másnapján adott nekik fejenként 500 eurót. A korábban beismerő vallomást tett Hoyzert legalább további három összecsapás manipulálásával vádolják.

A Hamburg határozottan visszautasította a botrányban való érintettséget: "Kikérjük magunknak ezt az arcátlan gyanúsítgatást, és azonnal jogi lépéseket teszünk a paderborni vezetők ellen. A játékosaink kommentárját nem idézem, jobb, ha az öltözőben marad" - háborgott Bernd Hoffmann, a HSV első embere.