Vágólapra másolva!
A nemzetközi kupaforduló után ismét a bajnokságoké a főszerep, és a hétvégén nem panaszkodhatunk a programra, Olaszországban a két milánói gárda csap össze egymással, a spanyoloknál a Deportivo látja vendégül a Real Madridot, a Bundesligában a Leverkusen meccsel a Stuttgarttal, Angliában pedig a Chelsea-t üldöző Manchester United, Arsenal duó javítana a BL-kudarc után.

A hét közben az olasz bajnokság első három helyezettje a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben volt érdekelt, és mindhárom gárda különböző eredményt ért el, a legjobban a Milan járt, amely Manchesterben tudott győzni, az Inter portói döntetlenje is bizakodásra adhat okot, és a Juventus madridi veresége sem tragikus, hiszen Torinóban ledolgozható a hátrány.

A hétvégi, 26. fordulóban a két milánói csapat egymás ellen mérkőzik, a Juventus pedig a kiesőjelölt Sienát fogadja hazai pályán. A torinóiak múlt heti botlását kihasználva a Milan beérte a Zebrákat, sőt jobb gólkülönbséggel át is vette a vezetést a tabellán, és most a milánói derbin nem lehet más a piros-feketék célja, mint hogy megtartsák a pozíciójukat.

Carlo Ancelotti továbbra sem számíthat két csatársztárjára, Sevcsenkóra és Inzaghira, a Manchester elleni meccs előtt pedig Stam sérült meg, rajtuk kívül Pancaro sem lesz ott, akit kiállítottak a Cagliari ellen. Az Internél az alapemberek közül mindenki egészséges, de szükség is van a legerősebb gárdára, hiszen a kék-feketék utoljára az 1996/97-es szezonban tudták pályaválasztóként legyőzni a városi vetélytársat, azóta két döntetlen mellett ötször is a Milan ünnepelhetett.

Még egy érdekesség, amennyiben a Milan nyer, úgy a századik győzelmét aratná az Inter ellen, az eddigi mérleg: 99 Milan-győzelem, 72 döntetlen és 88 Inter-siker.

A Juventusra elvben sokkal könnyebb feladat vár, hiszen a kiesőhelyen álló Siena látogat a Delle Alpiba, ám Fabio Capello legénysége nem túl meggyőző mostanában, nem véletlen, hogy a nyolcpontos előny is elolvadt.

Ráadásul Nedved agyrázkódás, Trezeguet influenza miatt hagyja ki a vasárnapi bajnokit, azaz a támadóalakzat két kulcsembere is hiányozni fog, bár azért a Del Piero, Ibrahimovic duó képes megfelelően ellátni a gólszerzéssel kapcsolatos feladatokat. Ősszel éppen Del Piero döntötte el a meccset duplájával, amit még Camoranesi fejelt meg egy látványos csúsztatással, így 3-0-val térhettek haza a Zebrák Toszkánából.

A milánói derbit az Udinese is izgatottan várja majd, ugyanis esetleges firenzei győzelmével a jelenleg negyedik helyen álló fekete-fehér alakulat megelőzné az Intert. A Fiorentina várhatóan nem adja majd könnyen magát, hiszen a Violák a tizenhatodik helyen tanyáznak, azaz mindenképpen győzniük kell, hogy ne fenyegesse őket a kiesés réme. Maresca és Ujfalusi nem segítheti majd a csapatot sérülés miatt, a másik oldalon Cribari, Bertotto és Pizarro pihen különböző okokból, ősszel Udinében 2-2-re végeztek.

A Sampdoria is a harmadik helyért hajt, a genovaiaknak Bresciából kellene elhozni a pontokat ahhoz, hogy közelebb kerüljenek a dobogóhoz, ráadásul van miért visszavágni, mert ősszel a lombardok nyertek 1-0-ra.

Két korábbi sikercsapat találkozik Rómában, ahol a Lazio a Parmával meccsel, a sárga-kékek az UEFA-kupában Stuttgartban emberhátrányban harcolták ki a továbbjutást, ezzel is bizonyítva, hogy méltatlan a játékoskerethez a jelenlegi tizenhetedik hely. Gilardinóéknak a Stadio Olimpicóban sem rosszak az esélyeik, mert a Sasoknál egy sor kulcsember (Cesar, Di Canio, Peruzzi, Couto) hiányzik majd.

A további mérkőzések közül a Roma palermói vendégjátéka ígérkezik a legizgalmasabbnak, a szicíliaiak ugyanis egy ponttal előzik meg a Farkasokat a tabellán, és mindkét brigád odaérhet még a BL-indulást jelentő negyedik helyre. A fővárosiak Totti nélkül indulnak harcba, a csapatkapitány ugyanis eltiltását tölti.