Vágólapra másolva!
Három bírótársa ellen vallott Robert Hoyzer, a német labdarúgó bundabotrány főszereplője, aki korábban elismerte: hat mérkőzés végeredményét is befolyásolta, mert ezért pénzt kapott.

Hoyzer azt állította a rendőrségi kihallgatáson, hogy Dominick Marks játékvezető egy területi bajnoki találkozón bundázott: 4800 eurót fogadott el az azóta előzetes letartóztatásban helyezett, fogadásokkal állítólag négymillió eurós haszonra szert tett három horvát állampolgárságú testvértől a Bundesligában érdekelt Hertha BSC és az Arminia Bielefeld amatőrcsapatainak augusztus 11-i összecsapása előtt.

A jelenleg házi őrizetben lévő Hoyzer az ismert Bundesliga-bíróra, Jürgen Jansenre is terhelő vallomást tett. Elmondása szerint kollegája a november 27-i, a hazaiak 3-0-s győzelmét hozó Kaiserslautern-Freiburg mérkőzés eredményét manipulálta.

A labdarúgósportot megrázó ügy főszereplője ezúttal megvesztegetési összeget nem közölt. A DFB sportbírósága csütörtökön bizonyítékok hiányában elutasította a Freiburg óvását. Jansen visszautasította a vádakat.

A hírügynökségek egyelőre nem ismerik a Hoyzer által megvádolt harmadik bíró nevét. A botrány átnyúlik Németország határain. Hoyzer szerint a görög Panioniosznak a grúz Dinamo Tibiliszi elleni 5-2-re megnyert UEFA-kupa-mérkőzése is bunda volt. A hatóságok cseh és belga összecsapások kapcsán is vizsgálódnak.

A berlini ügyészség 25 személy - köztük 14 játékos és négy játékvezető - ellen folytat nyomozást. A gyanú szerint legalább tíz, főleg alacsonyabb osztályú labdarúgó-találkozók végeredményét befolyásolták. Azok a bírók, akik bizonyíthatóan csaltak, örökös eltiltásra és komoly pénzbüntetésre számíthatnak.