Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság utolsó helyén álló Numancia a múlt heti, Barcelona elleni döntetlen után a 27. fordulóban újabb jó formában lévő csapattól vett el pontokat, ezúttal a Villarreallal játszott 1-1-et. A játéknap nyertese az Espanyol volt, amely kihasználva a többiek botlását felnyomult a harmadik helyre.

A remek idényt produkáló Villarreal Riquelme góljával ugyan vezetett a Numancia otthonában, sőt Josico lövésénél a léc mentette meg a hazaiakat, hogy kétgólos hátrányba kerüljenek, mégsem sikerült győztesen távozni a Los Pajaritos-stadionból, ugyanis Merino egy szöglet után mindenkit megelőzve bevette Reina hálóját.

Hasonló meglepetést jelentett, hogy a szintén a dobogóra pályázó Betis mindössze 2-2-re volt képes az újonc Getafe ellen, ráadásul úgy, hogy mindkétszer a kiscsapat vezetett. Az Espanyol kihasználta, hogy a többiek botlottak és a Levante ellen, ha nem is könnyen, de kibrusztolta a győzelmet, és ezzel fellépett a harmadik helyre.

A legtöbb gólt a Mallorca-Real Sociedad mérkőzésen láthatták a szurkolók, ahol már az első húsz percben négy találat esett, egyenlő leosztásban. Végül a Hamburgtól érkezett Romeo eldöntötte a párharcot, a "szigetlakók" így pontszámban beérték az előttük álló Albacetét, amely 3-1-es vereségbe szaladt bele a Bilbao vendégeként. A baszkok harmadik gólját az a Guerrero jegyezte, akinek ez volt a századik találata a spanyol élvonalban.

A Zaragoza a Santander elleni diadallal került távolabb a veszélyes zónától, míg a forduló zárómérkőzésén a Deportivo egy vitatott tizenegyessel fektette kétvállra a Málagát.

Primera División, 27. forduló:
Athletic Bilbao - Albacete 3-1 (1-1)
gól:
Ezquerro (40.), Lacruz (72.), Guerrero (90.), illetve Castro (12.)

Espanyol - Levante 2-1 (1-1)
gól:
Amavisca (29.), Maxi Rodriguez (65.), illetve Sergio Garcia (24.)

Real Mallorca - Real Sociedad 3-2 (2-2)
gól:
Romeo (15., 54.), Luis Garcia (20.), illetve Aranburu (6.), Uranga (16.)

Numancia - Villarreal 1-1 (0-1)
gól:
Merino (60.), illetve Riquelme (28.)

Real Betis - Getafe 2-2 (1-1)
gól:
Rivas (28.), Assuncao (55.), illetve Dorado (15.), Pernia (48.)

Real Zaragoza - Racing Santander 1-0 (0-0)
gól:
Capi (58.)

Deportivo La Coruna - Málaga 1-0 (1-0)
gól: Tristan (45., 11-esből)