Vágólapra másolva!
Mérkőzése majdnem felét emberhátrányban játszotta a Barcelona labdarúgócsapata, mégis 1-0-ra győzött a Deportivo La Coruna vendégeként a spanyol bajnokság 29. fordulójában. A Primera División másik két szombati mérkőzésén az Espanyol 2-2-t játszott a Real Sociedaddal, míg a Betis 2-1-re verte az Albacetét.

A forduló előtt ötödik helyezett, házigazda Real Betis egygólos győzelmet aratott a kiesés ellen harcoló Albacete ellen, míg az Espanyol-Real Sociedad találkozón 2-2-es eredmény született úgy, hogy Kovacevic góljával még a vendégek vezettek, majd Tamudo fordított, s végül Oscar de Paula mentett pontot a San Sebastian-i együttesnek.

Az esti rangadón a Barcelona már a 10. percben vezetést szerzett a Deportivo La Coruna otthonában: a 10. percben Silvinho bűnrossz lövését a berobbanó Giuly terelte a helyes irányba.

A második játékrész elején Marquez szabálytalankodott Valerónnal, második sárga lapja miatt máris mehetett vissza az öltözőbe. A katalánok azonban nem törtek meg, megőrizték egygólos előnyüket, s továbbra is jó úton haladnak a bajnoki aranyérem felé vezető úton.

eredmények, Primera División, 29. forduló
Real Betis - Albacete 2-1 (1-0)
gól:
Rivas (17.), Assuncao (59.), illetve Gonzalez (74.)

Espanyol - Real Sociedad 2-2 (1-1)
gól:
Tamudo (38., 57.), illetve Kovacevic (24.), Paula (77.)

Deportivo La Coruna - FC Barcelona 0-1 (0-1)
gól:
Giuly (10.)
kiállítva: R. Marquez (52., Barcelona)

Az Osasuna-Villarreal mérkőzést utóbbi csapat vasárnapi UEFA-kupa találkozója miatt elhalasztották.

La Corunában lép pályára a Barcelona/sport/focivilag/20050318kiralyekra.html?pIdx=3