Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a bajnok Valencia kétgólos hátrányból egyenlített Zaragozában, míg a Villarreal és a Real Sociedad hazai pályán győzte le a Bilbaót, illetve az Osasunát.

A Valencia már az első félidőben megnyerhette volna a Zaragoza elleni meccset, a vendégcsatárok azonban rosszul céloztak, nem úgy a hazaiaktól Generelo, aki a játékrész végén huszonöt méterről lőtt a jobb sarokba.

A szünet után még nehezebb helyzetbe került a címvédő, Savio beadása ugyanis Albelda fején megcsúszva a hálóban landolt. Nem zuhant össze a Valencia, és az utolsó tíz percben sikerült az egyenlítés, előbb Corradi használta ki Milito hibáját, majd a portugál védő, Caneira volt eredményes.

A Villarreal így azzal a tudattal fogadhatta a Bilbaót, hogy győzelem esetén vasárnap délutánig biztosan dobogós helyen tanyázik majd. Ennek szellemében Jose Mari már a tizenkettedik percben megszerezte a vezetést, amikor Javi Venta beadása után Forlán továbbcsúsztatott labdáját Reina mellett a bal alsóba helyezte.

Tíz perc múlva érkezett a baszkok válasza, Etxeberria centerezését Ezquerro váltotta gólra. Jose Mari a 32. percben visszaállította a korábbi állapotot, ezúttal Riquelme szögletét bólintotta a léc alá.

A második félidőben már csak a Sárga Tengeralattjáró becenévre hallgató gárda szerzett gólt, Senna kiugratása után Forlán lőtt a rövid sarokba 16 méterről. A játéknap harmadik találkozóján a Real Sociedad három perc alatt lerendezte az Osasunát az első félidő hajrájában.

Primera División, 30. forduló:
Real Zaragoza - Valencia 2-2 (1-0)
gól:
Generelo (44.), Albelda (49., öngól), illetve Corradi (81.), Caneira (85.)
piros lap: Caneira (90., Valencia)

Real Sociedad - Osasuna 2-0 (2-0)
gól:
Uranga (42.), Karpin (45.)

Villarreal - Athletic Bilbao 3-1 (2-1)
gól:
Jose Mari (12., 32.), Forlán (57.), illetve Ezquerro (22.)

Zaragozába látogat a Valenciahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050401azeverton.html?pIdx=2