Vágólapra másolva!
Könnyen bajba kerülhet a Primera División éllovasa, az FC Barcelona, amely csak döntetlent ért el hazai pályán a Betis ellenében. A Real Madrid ugyanis nem hibázott, 2-1-re nyert az Albacete vendégeként, így 9 pontra olvadt a katalánok előnye a táblázaton. Kilenc pont nem kevés, jövő hét végén viszont Owenék még jobban megközelíthetik a Barcát, ugyanis csúcsrangadóra kerül sor a Bernabeuban.

Frank Rijkaard csapata az egy pontnak is örülhet, a 30. forduló vasárnapi mérkőzésén ugyanis a dobogóra pályázó - jelenleg negyedik - Betis már a 12. percben vezetést szerzett. Eto'o - a 14. perctől emberhátrányban futballozó sevillaiak ellen - bár 11-esből egalizált, Oliveira még az első félidőben növelte a vendégek előnyét.

A második játékrész derekán - Nou Camp ide, emberelőny oda - a legelső gól szerzője, Joaquin újfent betalált, és egészen a 83. percig kettővel vezetett a Betis. Ekkor azonban Eto'o újfent büntetőt kapott (persze belőtte), a ráadás perceiben pedig a holland Van Bronckhorst végül csak megmentette a szégyentől a Barcelonát, így 3-3 lett az összecsapás vége.

Az éllovas gránátvörös-kékek nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon, a Real Madrid ugyanis újabb támadást indított annak reményében, hogy megelőzze ősi riválisát. A nem túl acélos Albacete azonban - az egykori Real-sztár névrokonának, Redondónak a góljával - már a 10. percben vezetéshez jutott. Nem tartott sokáig az öröm, Helguera ugyanis csakhamar 1-1-re módosította az állást, majd a félidő hajrájában Owen belőtte a 3 pontot érő találatot is.

A Barcelona a Bernabeuban rendezendő Real elleni csúcsrangadón sárga lapok miatt nem számíthat portugál/brazil játékmesterére, Decóra, s persze a hazai pálya előnyén kívül a mostani fordulóban elért eredmények is a Real malmára hajtják a vizet. Lehet, hogy a Real mégsem marad idén trófea nélkül?

Primera División, 30. forduló:
FC Barcelona - Real Betis 3-3 (1-2)
gól: Eto'o (16., 83., mindkettőt 11-esből), Van Bronckhorst (94.), illetve Joaquin (12., 63.), Oliveira (40.)
kiállítva: Rivas (14., Betis)

Levante - Deportivo La Coruna 0-1 (0-1)
gól: Tristán (39.)

Málaga - Getafe 1-1 (1-1)
gól: Baiano (14.), illetve Nano (32.)

Racing Santander - Espanyol 1-3 (1-2)
gól: Aganzo (35.), illetve Tamudo (14.), Jarque (44.), Maxi (49.)

Sevilla - Numancia 1-0 (0-0)
gól: Correira (69.)

Atlético Madrid - Mallorca 4-0 (1-0)
gól: Colsa (27.), Torres (60., 11-esből), Salva (86., 88.)
kiállítva: Ballesteros (27.), Iuliano (77.) - mindkettő Mallorca

Albacete - Real Madrid 1-2 (1-2)
gól:
P. Redondo (10.), illetve Helguera (15.), Owen (45.)