Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt április 6-án!

1974-ben ezen a napon született Robert Kovac, a Bayern München védője. Első klubja a berlini Rapide Wedding volt, majd a Hertha Zehlendorfban futballozott. Ezt követően elválltak útjai ikertestvérétől, Nikótól (aki jelenleg a Hertha BSC-ben futballozik), mivel Robert az 1. FC Nürnberg játékosa lett. A másodosztályú együttestől egy idény múlva a legjobbak között szereplő Bayer Leverkusen vette meg 1996 nyarán, és így ismét együtt futballozhatott testvérével. A gyógyszergyáriaknál hamar bekerült a kezdő tizenegybe, és remek játékával felhívta magára a horvát szövetség figyelmét is. A válogatottban három évvel bátyja után mutatkozott be, 1999 áprilisában Olaszország ellen, és azóta kihagyhatatlan a nemzeti tizenegyből.

A Bayern München 2001-ben vetett szemet rá, és eredetileg csak 2002-től igazolta volna le, hiszen így egyetlen márkát sem kellett volna fizetni érte, de Münchenben úgy gondolták, hogy azonnal szükség van rá, és ezért testvérével együtt megvették. Vételára ötmillió font volt. A bajoroknál a legbiztosabb csapattagok közé számít, és a világ egyik legjobb védőjátékosává nőtte ki magát. A foci mellett kosarazni és golfozni is szeret. A nyáron lejár a szerződése, a hírek szerint 99 százalék, hogy a Juventus FC-ben folytatja pályafutását.

1986-ban ezen a napon hunyt el Raimundo Orsi, a harmincas évek egyik legkiemelkedőbb labdarúgója. Az 1901-ben, Buenos Airesben született Orsi hazájában az Independientében, a Platensében és a San Lorenzóban futballozott, majd 1928 és 1935 között a Juventus FC labdarúgója volt, az olasz bajnokságban 177 mérkőzésen 78 gól szerzett. A csatár öt bajnokságot nyert a torinói klubbal, majd Dél-Amerikába visszatérve a Penarolban és a Flamengóban is futballozott. Az argentin válogatottban 13 mérkőzésen jutott szóhoz, ott volt az 1928-as olimpián, majd miután az olaszok honosították a talján nemzeti csapatban 35 találkozón szerepelt. 1934-ben világbajnoki címet nyert, a csehszlovákok elleni döntőben gólt is szerzett.