Vágólapra másolva!
A hétfőn lemondott Ruud Gullit helyére Erwin Koemant nevezték ki a kapus Babos Gábort is foglalkoztató Feyenoord labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

"Végtelenül büszke vagyok arra, hogy egy olyan nagy klub számít rám, mint a Feyenoord. Számomra fantasztikus kihívás Rotterdamba menni és dolgozni" - mondta a tréner, akit szombaton mutatnak be hivatalosan is a sajtó képviselőinek.

Erwin Koeman pályafutása során a Groningen, a PSV Eindhoven és a KV Mechelen csapatában játszott (utóbbival KEK-et is nyert), 1998-ban vonult vissza s lett először a PSV ifjúsági csapatának vezetője, majd három szezonon keresztül a nagycsapat pályaedzője. Edzői karrierjét tavaly ősszel, a szintén holland élvonalbeli Waalwijknál kezdte, a gárdát a kilencedik helyig vezette a bajnokságban.

A holland válogatottban 31 mérkőzésen szerepelt, s két gólt szerzett, legnagyobb sikereként pedig (testvérével, Ronalddal együtt) tagja volt az 1988-as Európa-bajnok együttesnek.

Gullit - aki 2004 júliusában vette át a csapat irányítását - az együttes gyenge szereplése miatt távozott a Feyenoordtól.

[origo] / (MTI)