Vágólapra másolva!

Pelé vezeti a jótékony öregfiúkat Bangkokban

A háromszoros világbajnok Pelé állíthatja össze azt a már visszavonult labdarúgókból álló csapatot, amely július 30-án jótékonysági mérkőzést játszik Bangkokban a thaiföldi öregfiúk csapatával.

A találkozóra olyan kiválóságokat várnak, mint például a francia Eric Cantona és Youri Djorkaeff, az argentin Claudio Caniggia vagy a német Rudi Völler. A hazai alakulatot az ázsiai ország egyik legnagyobb korábbi futballsztárja, Kiatisak "Zico" Senamuang irányítja majd.

A bevételt a szervezők a decemberi szökőár károsultjainak megsegítésére létrehozott alapítványnak utalják át.

A nemzetközi alakulat a későbbiekben további akciókban is részt vesz majd, így például Phuketbe strandfoci mérkőzést terveznek a helyiek, illetve minden bizonnyal sor kerül futballereklyék árverésére is.

Nem marad le a segítságnyújtásban a német labdarúgó-válogatott sem, amely fcisulit építtet a szökőár Srí Lanka-i túlélőinek abból a pénzből, amelyet januárban egy jótékonysági mérkőzésen ajánlott fel a tavaly december 26-i délkelet-ázsiai természeti katasztrófa károsultjainak javára.

A 2-2-re végződött gelsenkircheni meccsen a nemzeti csapat és a szurkolók által kiválasztott Bundesliga-légiósokból álló gárda csapott össze 52 ezer néző előtt.

"A magunk részéről 250 ezer eurót adományozunk a gallei sportkomplexumra, amelyben mintegy 800 gyerek ismerkedhet majd meg a labdarúgás rejtelmeivel" - mondta Oliver Bierhoff, a Nationalelf menedzsere.