Vágólapra másolva!
A csereként pályára lépő francia Djibril Cissé két találatával vert helyzetből fordított, s győzött hosszabbítás után 3-1-re a Liverpool labdarúgócsapata a Szuperkupa-döntőben az orosz CSZKA Moszkva ellen.

eredmény, európai Szuperkupa, döntő
Liverpool (angol) - CSZKA Moszkva (orosz) 3-1 (2-1, 1-1, 0-1)
Monaco, 20 ezer néző
v.: Temmink (holland)
Liverpool: Reina - Finnan (Pongolle, 55.), Carragher, Hyypiä, Riise (Cissé, 79.) - Luis García, Hamann, Xabi Alonso (Sissoko, 71.), Zenden - Josemi, Morientes.
CSZKA Moszkva: Akinfejev - V. Berezuckij, Ignasevics, A. Berezuckij, Odiah (Guszev, 90.) - Aldonyin, Rahimic, Zsirkov (Semberas, 66.), Krasic (Dudu, 85.) - Carvalho, Vágner Love
gól: Cissé (81., 102.), Luis García (109.), illetve Carvalho (28.)

Az angol FC Liverpool harmadszor vagy az orosz CSZKA Moszkva először? - ez volt a fő kérdése a labdarúgó európai Szuperkupa döntőjének, amelyet a szokásoknak megfelelően Monacóban, a II. Lajos-stadionban rendeztek meg.

A BL-címvédő angol együttes menedzsere, Rafael Benítez nem számíthatott egyik legjobb játékosára, a csapatkapitány Steven Gerrardot így a középpálya tengelyében Xabi Alonso és Dietmar Hamann próbálta helyettesíteni. Az UEFA-kupa-győztes CSZKA trénere, Valerij Gazzajev örömmel konstatálhatta, hogy Alekszej Berezuckij vállalni tudta a játékot, csakúgy, mint az oroszok brazil támadója, Vágner Love.

Az első helyzetre két percet sem kellett várni, Hamann lövését azonban Akinfejev könnyedén hárította. A 13. percben Zenden ugratta ki pazar labdával Luis Garcíát, a spanyol egy visszahúzós csellel tisztára játszotta magát, majd 16 méterről a léc fölé bombázott.

Az első félórában hiába játszott mezőnyfölényben a Liverpool, s próbált többször is távoli lövéssel veszélyeztetni, a kontrákra épülő CSZKA-taktika tökéletesen bevált.

A 27. percben Krasic a 16-os bal oldali csücskétől kevéssel csavart a bal sarok mellé. Egy perc sem telt el, s a következő sanszot nem rontották el az oroszok. Vágner Love remek labdával ugratta ki a leshatárról induló Carvalhót, a brazil csatár nagy lendülettel indult a kapu felé, s éles szögből, a kivetődő Reina kapus mellett az üres kapuba helyezett (0-1).

A második félidőt újabb helyzettel kezdte a moszkvai együttes, Carvalho ezúttal szabadrúgáslövő-tudományát fitogtatta, s nem is sokat tévedett a 25 méteres lövésnél. Erőlködött a 'Pool, a támadójáték hatékonyságát növelendő a védő Finnan helyére a csatár Sinama Pongolle érkezett, a helyzeteket mégis a CSZKA hagyta ki.

Előbb Vágner Love húzta meg a jobbszélen a támadást, ám centerezését Hyypiä tisztázni tudta, majd a 68. percben Carvalho szerencsétlenkedett el egy létszámfölényes helyzetet.

Benitez még utoljára megpróbált frissíteni, Cissét is pályára küldte, s láss csodát: a francia csatár két perc alatt többet tett a mérkőzéshez, mint az egész angol csapat. Egy hosszú indítást Luis García mellel tett társa elé, a becsúszó Ignasevics ugyan menteni igyekezett, ám a labda Cissé kezére (!) pattant, s átpördülve a kirohanó Akinfejev felett a kapuba csorgott (1-1).

A hosszabbítás lagymatag csordogálását a 102. perben Cissé unta meg, aki egy előre vágott indítással remekül lépett ki a lassú védők között, elsőre ugyan még Akinfejevbe bikázta a labdát, de a kipattanót már betuszkolta az árván maradt kapuba (2-1).

Fordulás után Carvalho pazar labdát emelt Vágner Love elé, aki elől Zenden és Reina közös erőből mentett. A kegyelemdöfést a 109. percben Lius García adta meg, miután Cissé beadását követően egy méterről fejelte a 'Pool harmadik gólját (3-1).