Vágólapra másolva!
Nagy üzletet ütött nyélbe a Premier League-ben csak vergőgő Portsmouth FC: a Sahtar Donyeck irányítóját, Zvonimir Vukicot csábították el az ukrán bajnokaspiránstól. A transzfer pénzügyi vonatkozásairól hallgatnak az érintettek. Wilfred Boumáért végül 3,5 millió fontot tett le a PSV vezetőinek asztalára az Aston Villa. A birminghamiek még egy középpályással is igyekeznek megerősíteni keretüket, a jelenleg a másodosztályban sínylődő Leeds United norvég klasszisát, Eirik Bakkét vennék kölcsön erre az idényre.

A Liverpool FC is védőt szeretne igazolni, egészen pontosan Daniele Bonerát, a Parma erősségét - ehhez azonban Rafa Beníteznek mélyen a zsebébe kellene nyúlnia. A spanyol edző nem feledkezik meg az utánpótlásról sem, hiszen két tinédzsert is a Vörösökhöz csábított. A 17 éves Besian Idrizay Ausztriából érkezik, míg a 19 esztendős Ramon Calliste a szomszédos Walesből költözik át Liverpoolba.

Igor Tudor kálváriája hamarosan véget érhet: a horvát óriásért folytatott harcban egyelőre a Lazio áll a legjobban. Az Ajax kezdőcsapatából kiszoruló Tomas Galásek Angliába vágyik: a tapasztalt cseh középpályásra a Middlesbrough FC tarthat igényt. Az FC Porto érdeklődik az egyik legnagyobb német tehetségnek tartott Marcell Jansen iránt. A mindössze 19 esztendős balhátvédet azonban a Mönchengladbach nem szívesen engedné el. Megoldódni látszanak a Hertha BSC csatárproblémái: a kék-fehérek egy évre kölcsönvették a Crvena zvezda gólvágóját, Marko Pantelicet.

Az AS Monaco csatára, Emmanuel Adebayor egy évvel meghosszabbította szerződését. A Real Sociedad kölcsönadta brazil balhátvédjét, Adriano Rossatót a portugál Sporting Bragának. Az FC Internazionale görög középpályása, Jorgosz Karagunisz a Benficához írt alá. A Rangers FC grúz védője, Zurab Hizanisvili a Blackburn Roversnél szerepel próbajátékon.

A Paris Saint-Germain nigériai csatára, Bartholomew Ogbeche a szaúdi Al-Jazira játékosa lett. Az AS Nancy csatára, Gastón Curbelo 2008-ig meghosszabbította szerződését. Az FSV Mainz leigazolta a brazil Ituano csatárát, Romulo Marcus Antonelit.

A Middlesbrough FC az FC Barcelonával tárgyal a brazil Fábio Rochembackról, aki jelenleg kölcsönben szerepel a portugál Sporting CP-nél. A Bolton Wanderers közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Southampton FC francia középpályását, Fabrice Fernandest. A Stade Rennes kiszemeltje a védelem megerősítésére a Tottenham svéd focistája, Erik Edman.

Az FC Internazionale leigazolta a Piacenza kapusát, Paolo Orlandonit. A Real Zaragoza megszerezte a Genoa argentin csatárát, Diego Militót. Az ES Troyes kölcsönvette az FC Nantes védőjét, Stephen Drouint és az SM Caen szenegáli jobbhátvédjét, Ibrahima Fayét. Az Olympique Marseille új szerzeménye a Dinamo Zagreb szlovén védője, Bostjan Cesar. Az Empoli kölcsönvette a Fiorentina csatárát, Christian Riganót.