Vágólapra másolva!
A Chile elleni győzelem és a Pelé utódjának kikiáltott Robinho varázslatos játéka elterelheti a  brazilok figyelmét a korrupciós ügyek miatt bekövetkezett belpolitikai válságról.

A Real Madrid ifjú csillagának káprázatos "lábmunkája" hozzásegítheti a hazai pályán játszó világbajnok együttest, hogy kvalifikálja magát a jövő évi németországi labdarúgó-világbajnokságra, egyúttal Ignazio Lula De Silva brazil elnök botránya is háttérbe szorulna.

"Szerintem segít a kormányzaton, ha nyerünk, mert a győzelem egy kicsit elvonja az emberek figyelmét a politikától. A feszült belpolitikai helyzet ellenére itt lenne az ideje az ünneplésnek" - mondta a királyi gárda másik sztárja, Ronaldo.

A 21 éves Robinho Ronaldinhót helyettesíti a válogatottban, mivel az FC Barcelona sztárja egy mérkőzésre szóló eltiltása miatt nem léphet pályára.

A tízcsapatos dél-amerikai csoportból a 31 pontos Argentína már biztos vb-résztvevő, amennyiben a jelenleg második brazil csapat (27 pont) vasárnap legyőzi a chilei válogatottat, a címvédő szintén biztosan ott lesz a 2006-os németországi világbajnokságon.