Vágólapra másolva!
Remek mérkőzést produkált a Fulham és a Manchester United labdarúgócsapata a Premier League 8. fordulójában, az öt gólból a MU jött ki jobban, s nyerte végül 3-2-re a találkozót. Ugyancsak öt találat esett a Charlton pályáján, ahol a hazaiak 2-0-s előnyről kaptak ki a Tottenhamtől. A hajrában kapott gólokkal szenvedett vereséget a West Bromwich (Gera Zoltán csapata) Blackburnben (2-0), nem bírt egymással a Portsmouth és a Newcastle (0-0).

Az idei Premier League talán legjobb első félidejét produkálta a Fulham és a vendég Manchester United. Ehhez feltehetően az is kellett, hogy az utolsó két bajnokijukat elveszítő hazaiak már a második percben betaláljanak: John hámozta át magát Rio Ferdinandon, aki ahelyett, hogy a támadó után eredt volna, reklamálni kezdett, így a Fulham csatárának már csak el kellett lőnie a labdát Van der Sar mellett.

A továbbiakban Park nagy pillanatai következtek, a dél-koreai játékos a 17. percben egy gyönyörű szóló után harcolt ki tizenegyest, amelyet Van Nistelrooy értékesített. Egy perc múlva már vezetett is a Manchester, Park átadását Rooney vágta a büntetőpont környékéről a
Fulham kapujába.

A házigazdák azonban nem omlottak össze, még jobban odatették magukat, nem úgy mint Rio Ferdinand, aki valamilyen rejtélyes okból nem kívánt hozzáérni Jensen távoli, jobb oldalról betekert szabadrúgásába, így a labda végül a kapu bal alsó sarkában kötött ki. És még mindig nem volt vége az első játékrésznek, a 45. percben megint csak Park iramodott meg a jobbszélen, középre adása után Van Nistelrooynak már csak a hálóba kellett passzolnia a labdát.

A második félidőben nem tudott már újítani a Fulham, a szakvezetés ugyan az össze csatárát pályára küldte - így érkezett Radzinski és Helguson is -, ám a legnagyobb helyzetet így is csak Bouba Diop életerő távoli bombája jelentette.

Ugyancsak öt gól született a Charlton pályáján, ahol a gólkirályi címre hajtó Marcus Bent találataival hiába vezetett 2-0-ra a hazai együttes, a Tottenham kiváló játékkal fordítani tudott.

Gera Zoltánék végzetét egy albán-finn csatár jelentette, a Blackburn ugyanis Shefki Kuqi utolsó tíz percben szerzett két találatával verte a West Bromwich Albiont 2-0-ra.

eredmények, Premier League, 8. forduló
Blackburn Rovers - West Bromwich Albion 2-0 (0-0)
gól:
Kuqi (80., 88.)

Charlton Athletic - Tottenham Hotspur 2-3 (1-0)
gól:
Bent (25., 48.), illetve King (51.), Mido (64.), R. Keane (80.)

Fulham - Manchester United 2-3 (2-3)
gól:
John (2.), C. Jensen (28.), illetve Van Nistelrooy (17-45., az elsőt büntetőből), Rooney (18.)

Portsmouth - Newcastle United 0-0

Sunderland - West Ham United 1-1 (1-0)
gól:
Miller (45.), illetve Benajun (72.)

Ismét Liverpool-Chelsea az Anfield Roadon/sport/focivilag/20050930topligak.html?pIdx=1