Vágólapra másolva!
A Getafe maradt a spanyol labdarúgó-bajnokság élén, miután a Celta Vigo ikszelt a Cádizzal az újoncok csatáján. A Real Madrid nem botlott, és Ronaldo, Baptista, valamint Roberto Carlos góljaival 4-0-ra verte a Mallorcát. Tovább folytatja remek szereplését az Osasuna, amely idegenben győzte le a Deportivót. Kezd magára találni a Villarreal, a Sárga Tengeralattjáró az egy félidőt emberhátrányban játszó Athletic Bilbaót süllyesztette el.

Ronaldo mutatkozott be elsőként a Real brazil állományából a Mallorca kapusának, az aranylabdás csatár a 33. percben lőtte ki a bal alsó sarkot. A félidő végén Beckham és Roberto Carlos koprodukciója hozta meg a második gólt, az angol szögletből ívelt az ágyúlábú balbekkhez, aki 25 méterről zúzta be a labdát.

A második félidőben ismét Roberto Carlost ünnepelték a társak, a hátvéd ezúttal egy szabadrúgást tett a helyére, majd a végén Baptista érkezett pontosan egy kipattanóra. A Celta Vigóban is egy brazil volt eredményes, de Baiano gólja csak egy pontot ért a Cádiz ellen, mert az urugayi Fleurquin is feliratkozott korábban az eredményjelzőre.

Két pályán is a hajrában esett fontos találat, az Alavés Carpintero révén a győzelmet szerezte meg a kései góllal, míg a Sevilla pontot mentett az Espanyol ellen, bár az egyenlítést egy öngól hozta meg az andalúzok számára. A Villarreal egy félidőt emberelőnyben játszott a Bilbao ellen, és a tavalyi harmadik helyezett ki is használta a létszámfölényt, ezzel megkezdte a felzárkozást a tabellán.

Az Atlético Madrid ismét a Fernando Torres, Kezman duó hatékonyságának köszönheti a győzelmet, az Osasuna pedig a fővárosiakhoz hasonlóan sikeres túrát zárt, és a negyedik helyet foglalja el. A Betis nem tudta megismételni az Anderlecht elleni teljesítményt, és ez csak egy pontot ért a Real Sociedad ellen.

Primera División, 6. forduló:
Real Madrid - Mallorca 4-0 (2-0)
gól: Ronaldo (33.), Roberto Carlos (45., 66.), Baptista (77.)
piros lap: Ballesteros (76., Mallorca)

Cádiz - Celta Vigo 1-1 (1-1)
gól: Fleurquin (14.), illetve Baiano (24.)

Deportivo La Coruna - Osasuna 0-1 (0-1)
gól:
Munoz (16.)

Racing Santander - Alavés 1-2 (0-1)
gól: Juanjo (77.), illetve Wesley (32.), Carpintero (90.)

Real Sociedad - Betis 1-1 (0-1)
gól: Kovacevic (46.), illetve Juanito (21.)

Sevilla - Espanyol 1-1 (0-1)
gól:
Moises (94., öngól), illetve Fredson (14.)

Villarreal - Athletic Bilbao 3-1 (1-1)
gól: Riquelme (45.), José Mari (61.), Senna (77.), illetve Etxeberria (19.)
piros lap: Casas (45., Athletic Bilbao)

Málaga - Atlético Madrid 0-2 (0-0)
gól: Fernando Torres (65.), Kezman (75.)