Vágólapra másolva!
Lennart Johansson, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint nagyon érdekes a kontinenstorna 2012-es megrendezésére benyújtott olasz pályázat, ugyanakkor a siker érdekében néhány hiányosságot pótolni kell.

"Az olasz kandidálásnak is ugyanazoknak a feltételeknek kell megfelelnie, mint a többinek. Az ország volt már házigazdája világbajnokságnak, így aztán nyilvánvalóan tudja, hogyan kell az ilyesminek nekivágni" - nyilatkozott a svéd sportdiplomata az olasz állami rádióban. "Önök pillanatnyilag a középmezőnyben vannak" - tette hozzá.

Giancarlo Abete, az olasz szövetség alelnöke múlt csütörtökön rá is világított a legfontosabb problémára, nevezetesen arra, hogy a stadionokat és környéküket mindenképpen korszerűsíteni kell, jelenlegi állapotukban ugyanis nem felelnek meg az elvárásoknak.

Az olasz mellett, görög, török, valamint magyar-horvát, illetve ukrán-lengyel közös pályázat futott be az UEFA-hoz a július 21-i határidőig. Az európai szövetség végrehajtó bizottsága a máltai ülésén, a jövő hét elején határoz arról, hogy mely pályázatok nem versenyeznek a továbbiakban. A többieknek 2006. december 6-ig lesz lehetőségük arra, hogy meggyőzzék a döntéshozókat.