Vágólapra másolva!
Iker Casillas, a Real Madrid labdarúgócsapatának kapusa 2011-ig meghosszabbította szerződését a klubbal.

"Mindig is hangoztattam, hogy maradni akarok. Gyönyörű nap ez a mai, hiszen biztossá vált, hogy 30 éves koromig szolgálhatom a klubot" - nyilatkozta a 24 éves hálóőr.

Forrás: EPA

Casillas 1999-ben 18 évesen debütált az első csapatban. Karrierje során két bajnoki címhez és két Bajnokok Ligája elsőséghez segítette a Realt. Egyik legemlékezetesebb mérkőzése a 2002-es, Bayer Leverkusen elleni BL-döntő volt, ahol 25 perccel a vége előtt 2-1-es madridi vezetésnél csereként beállva többször is hatalmasat mentett.

A Real Madrid vezetősége arról is döntött, hogy megbünteti Paulo Campos másodedzőt, aki a 11 napja megrendezett, FC Barcelona elleni rangadót követően azzal vádolta Gutit, hogy csak rájátszott a sérülésére.

A középpályás a meccsen a második félidőben csereként lépett pályára - annak ellenére, hogy combfájdalmakra panaszkodott. Egy nappal később Campos - aki Marcos Teixeirával közösen segíti Vanderlei Luxemburgo vezetőedző munkáját - kijelentette: a játékosnak kutya baja sem volt, és ezt az orvosi vizsgálat is megerősítette. A Real orvosi stábjának vezetője azonban cáfolta ezt. A rangadót a címvédő katalánok nyerték 3-0-ra a Bernabeu-stadionban.

Az FC Barcelona kedden egy jótékony célú mérkőzésen is nyert: 2-1-re legyőzte az izraeli és palesztin labdarúgókból összeállított "békecsapatot". A Camp Nou 31 820 nézője előtt rendezett összecsapást a Simon Peresz baloldali veterán izraeli politikus által létrehozott Peresz Békeközpont támogatta. A Nobel-békedíjas volt miniszterelnök-helyettes Miguel Angel Moratinos spanyol külügyminiszterrel közösen tekintette meg a gálameccset, amelynek kezdőrúgását Sean Connery filmszínész végezte el.

A közel-keleti megbékélést célzó találkozóból - melynek góljait Deco, Maxi Lopez, illetve Abbasz Szuan szerezték - befolyó összeget az izraeli és palesztin gyerekeket segítő alapítványoknak juttatják el.