Vágólapra másolva!
Joao Havelange, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábbi elnöke bírálta a videobíró esetleges bevezetését.

"Ha még most is én lennék a FIFA elnöke, nem engedélyezném, hogy tévéfelvételek alapján döntsék el a mérkőzések végeredményét. A futballt meg kell hagyni olyannak, mint amilyen most" - szögezte le a brazil sportvezető, aki 24 éven át, egészen 1998-ig állt a FIFA élén.

Joseph Blatter jelenlegi FIFA-elnök sem ért egyet a videobíró bevezetésével. "Bár csak nem hivatalos mérkőzésen akarják kipróbálni az új rendszert, ennek ellenére jelezni kívántuk, hogy nem értünk egyet ezzel a törekvéssel" - mondta korábban Blatter, miután a francia liga a játékvezetői tévedések visszaszorítása érdekében azt tervezi, hogy más sportágakhoz hasonlóan kipróbálja a videorendszert. Az elképzelések szerint a zárt kapuk mögött sorra kerülő, barátságos mérkőzéseken tesztelik majd a videobírót.

A svájci sportvezető akkor felhívta a franciák figyelmét arra is, hogy bármilyen újítás bevezetéséhez szükség van a FIFA szabályalkotó testületének (IFAB) jóváhagyására. Az IFAB következő ülését március 3-án tartja, ahol a napirendi pontok között szerepel a videobíró kérdése is.