Vágólapra másolva!
Nem született gól az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának rangadóján, az Arsenal és a Manchester United játékosai csak helyzetekig jutottak.

Bár a Chelsea nyomasztó fölénye miatt a többi csapat kissé háttérbe szorult idén a Premier League-ben, a Highburyben az elmúlt tíz év két legsikeresebb angol csapata találkozott, érthető tehát, hogy nagy várakozás előzte meg a rangadót.

A vendégeknél Scholes és Alan Smith betegség miatt kimaradt, helyükre Fletchert és O'Shea-t állította Sir Alex Ferguson, az Ágyúsoktól Van Persie és Ljungberg hiányzott.

Fabregas révén az Arsenal veszélyeztetett először, de az ifjú spanyol lövése a bal kapufa mellett csúszott el. Aztán Fabregas Pirest játszotta meg a MU tizenhatosa előtt, a francia éles szögből lőtt, Van der Sar szögletre tolta.

A félidő végén megvillant a Manchester, Van Nistelrooy 18 méterről próbálkozott, Lehmann nyújtozkodva ütötte ki a labdát, éppen Cristiano Ronaldo elé, aki az ötösről fölé belsőzött.

Fordulás után Gilberto Silva lövésébe Brown vetődött bele, a másik oldalon Rooney szépen tette ki a szélre Cristiano Ronaldónak, akinek a beadását Van Nistelrooy próbálta bepöckölni, sikertelenül.

Henry percei következtek, előbb keresztbe vezette a labdát a MU tizenhatosnál, majd Pirest játszotta meg, aki becsúszva Van der Sart találta el nagy ziccerben, aztán Sol Campbellel kényszerítőzött az aranycipős csatár, de a sarokkal visszatett labda nem volt jó a középhátvédnek, Fabregas pedig Gary Neville-lel ütközött, így ismét Henry lőhetett, de ballal elvétette a jobb sarkot.

A 86. percben Rooney hosszú ívelését próbálta kapura tenni G. Neville, de csak az oldalhálóig jutott, aztán a 91. percben Brown fejesét vágta ki Eboue a gólvonalról, így maradt a 0-0, aminek a Chelsea örült a legjobban, a Kékek már 13 ponttal vezetnek a Ferguson-fiúk előtt.

Bár a Liverpool nem volt érdekelt a mai játéknapon, de a Mersey-partiakkal kapcsolatos hír, hogy ismeretlen tettesek betörtek az klubhoz, és több értékes emléktárgyat is eltulajdonítottak abból a teremből, ahol többek között a trófeákat tárolja az egyesület, adta hírül a távirati iroda.

Az eset még december 27-én történt, de a vezetők csak most hozták nyilvánosságra. Az eltűnt ereklyék listáján többek között az a nyolc klubzászló szerepel, amelyet a csapat a tavalyi Bajnokok Ligája-győzelemhez vezető úton kapott az ellenfelektől.

Premier League, 21. forduló:
Arsenal - Manchester United 0-0