Vágólapra másolva!
Manapság, amikor a futballklubok nagyban függenek a támogatóktól, a szponzoroktól, minden, magára valamit is adó egyesületnek van úgynevezett VIP-tribünje. A VIP az angol Very Important Person (nagyon fontos személy) kifejezés rövidítése, és ez már mutatja, hogy az ilyen megjelölést elnyerő emberek mire számíthatnak a klubtól.

A VIP-páholyok általában minden földi jóval fel vannak szerelve (ingyen étel-ital, légkondicionálás, esetenként külön meccskommentátor is!), és természetesen innen a legjobb a rálátás a pályára. A VfL Wolfsburg is jó néhány évvel ezelőtt már rendelkezett ilyennel, de a városban nem csak a stadionon belül volt VIP-páholy.

Nem messze a stadiontól, a Kiebitzweg 21-ből ugyanis ugyanolyan tökéletesen lehetett látni a mérkőzéseket, mintha az ember az aréna legjobb helyén ülne. A házban élő két idős hölgy, Else Pieschke és Erna Karolus erkélyükről szemmel követték a gárda útját a Regionalligából egészen az UEFA-kupáig.

A nagyobb meccsek előtt barátnőjük, Luzie Fuchs is csatlakozott hozzájuk, és így hármasban, egy-egy habos kakaóval és kuglóffal szurkoltak a csapatnak. Amikor a Wolfsburg feljutott a Bundesligába, akkor a dámák saját bevallásuk szerint "nagy ünneplést csaptak az erkélyen". Hogy ez egészen pontosan mit jelent, arról nincs tudomásunk, de állítólag még egy üveg pezsgő is felbontásra került.