Vágólapra másolva!
Belgiumban a szurkolókon kívül a bűnözők is kifejezetten örültek a 2000-es Európa-bajnokságnak, hiszen ha nincsen a kontinensbajnokság, akkor nem térhettek volna haza büntetésük letelte előtt.

Az idő tájt ugyanis a belga rendőrség talán túlzottan is felkészült a huliganizmus ellen, azonban a vezetők riadtan észlelték, hogy nincsen elég hely a börtönökben. Nem sokáig tanakodtak, szükség törvényt bont alapon hazaküldtek néhány elítéltet a torna idejére.

A belga igazságügyi minisztérium szóvivője, Rosanne Germonprez a belga állampolgárok megnyugtatására kijelentette, hogy csak olyanok mehettek haza ideiglenesen - mintegy 150-en -, akiknek a büntetése három évnél kevesebb volt, és nem szexuális bűncselekmény miatt ítélték el őket.

Természetesen egy ilyen nagy közönséget vonzó eseményen elkerülhetetlenek a különböző tolvajlások, főleg a meccsjegyek voltak veszélyben. Egy svéd fiatalember is óvatlan volt, pedig nem kis áldozatot hozott azért, hogy élőben nézhesse meg a háromkoronásokat Belgiumban, hiszen eladta számítógépét azért, hogy belépőhöz jusson.

A brüsszeli forgatagban azonban ellopták a táskáját, benne minden iratával és persze a bilétával. Természetesen azonnal bejelentette a dolgot a helyi rendőrségen, és mint kiderült, a belga nyomozókat nem ejtették a fejük lágyára.

A brüsszeli rendőrök kettőzött figyelemmel nézték a nyitómeccsre érkező drukkereket, és a bejárat előtt gyülekező svéd szurkolók között valami furcsa dolog tűnt fel nekik: két fiatalember kilógott a képből, mivel a sok szőke skandináv között csak nekik volt fekete hajuk. Mint kiderült, ők voltak a tolvajok, így a kirabolt svéd drukker minden iratát is visszakapta.