Vágólapra másolva!
A nemzetközi labdarúgásban egyre elterjedtebb az a szokás, hogy az ellenfél kapujához közeli bedobást egy "specialista" végzi el, aki meglehetősen messzire tudja hajítani a labdát. Magyarországon Csábi József és Szalma József volt ennek a szakértője, de minden bizonnyal még ők is elámulnának, ha látták volna néhány éve, hogy az angol másodosztályban szereplő Tranmere Rovers focistája, David Challinor mire képes.

A középpályás bedobásai ugyanis felértek egy szöglettel, és kivétel nélkül mindig zavart okoztak az ellenfél tizenhatosán belül. Egyszer lemérték, hogy mire is képes a játékos, és a végeredmény egy 46 méteres dobás lett!

A Tranmere természetesen élt is ezzel a fegyverrel, és ennek is köszönhetően 2000-ben bejutott a Ligakupa döntőjébe is. Az elődöntőben a Bolton Wanderers ellen a győztes gól éppen Challinor bedobása után született.

Igen ám, de a Bolton vezetősége tiltakozott, mondván, egyrészt a játékos a hirdetőtáblák mögül kezdi meg a nekifutást (mint közben kiderült, a klubok szándékosan hozták közelebb a pályához a hirdetéseket, hogy így akadályozzák Challinort), másrészt rendszeresen használ egy törölközőt, amivel megtörli a labdát a bedobás előtt.

Az angol szövetség jobb híján a FIFA-tól kért tanácsot az ügyben, de a nemzetközi szövetség kijelentette, hogy egyik megoldásban sincsen semmi szabálytalan. Ennek ellenére a kupadöntőben, a Wembleyben Challinor nem használhatta jól megszokott törölközőjét. Lehet, hogy ezért is, de a meccset a Tranmere elveszítette a Leicester Cityvel szemben...