Vágólapra másolva!
Gera Zoltán csapata, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Bromwich Albion eladta walesi csatárát, Robert Earnshaw-t. A 24 éves játékosért 2,75 millió fontot fizetett a másodosztályú Norwich City.

Petr Cech, a Chelsea cseh válogatott kapusa 2010-ig meghosszabbította szerződését a klubnál. "Rendkívül elégedett vagyok. Amikor ide jöttem, az volt a célom, hogy nagy trófeákat nyerjek, és ezt szeretném folytatni" - nyilatkozta a 23 éves futballista, akit a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) 2005 legjobb hálóőrének választott. A fiatal kapus - akit hazájában az év játékosa lett - a Premier League-ben 871 perccel új góltalansági rekordot állított fel az elmúlt évadban.

Néhány perccel a kedd éjfélkor zárult átigazolási szezon vége előtt szerződtette Danny Murphyt a Tottenham Hotspur. A nyolcszoros válogatott középpályás a Premier League-rivális Charlton Athletictől érkezik a White Hart Lane-re. A 28 éves futballistáért 2 millió fontot fizetett a londoni klub, amely már korábban is meg akarta őt szerezni. Murphy másfél évvel ezelőtt az FC Liverpoolból szerződött a Charltonba, ahol 64 fellépésén tízszer volt eredményes.