Vágólapra másolva!
Florentino Pérez lemondását követően, a Real Madrid igazgató tanácsa Fernando Martint választotta egyhangú szavazással a klub új elnökévé.

Az ingatlanvállalkozó, 58 éves Martin eddig is a vezető testület tagja volt, egyébként pedig Pérez bizalmi emberének számított és számít vélhetően a továbbiakban is. Megbízatása, elődje mandátumának lejártáig, 2008-ig szól. A távozó elnök szerint nincs válság a Real Madrid futballcsapatánál, a 2000 óta meghonosított sportvezetési, gazdasági modell jó.

Pérez elmondta, a Real Mallorca elleni, 2-1-es bajnoki vereséget követően döntötte el, hogy az utóbbi idők eredménytelensége miatt távozik. A klub eddigi első számú vezetője úgy véli, a lemondásával, azzal, hogy nem ragaszkodik mindenáron a pozíciójához, a klubtagok iránti lojalitását bizonyította.

A fővárosi elitcsapat komoly hullámvölgybe került: vasárnapi vereségét megelőzően, múlt kedden, otthon 1-0-ra kikapott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az Arsenaltól. A Real Madrid a spanyol Király-kupából is kiesett: a fővárosiakat a Zaragoza búcsúztatta.

Az 59 esztendős Pérez 2000. július 17. óta állt a fővárosi klub élén. Háromszáz millió eurós hiánnyal vette át az irányítást, és intézkedéseinek eredményeképpen, a Real Madrid éppen a közelmúltban előzte meg a Manchester Unitedet, és vált a világ leggazdagabb futballklubjává.

Pérez regnálása alatt a csapat nyert kétszer bajnoki címet (2001, 2003), egyszer Bajnokok Ligáját (2002), egy alkalommal Klubvilágkupát (2002), kétszer Spanyol Szuperkupát (2001, 2003) és egyszer Európai Szuperkupát.